Στο "στόχαστρο" του Μαξίμου ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πέραν των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν της θυελλώδους 4ήμερης εσωκομματικής διαδικασίας, η ΝΔ φαίνεται πως έχει στοχεύσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη, σύμφωνα με το ieidiseis.gr

Ο σχεδιασμός των επόμενων μηνών ως τις Ευρωεκλογές, μάλιστα, θα αναδείξει – μέσω των συνεχών πολιτικών επιθέσεων – τον κ. Ανδρουλάκη ως τον βασικό αντίπαλο της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Και αυτό, για τρεις λόγους, όπως τονίζεται.. Για να ανακόψει την προφανή προσπάθειά του να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του απορροφώντας κομμάτων των απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στοχεύουν αμφότεροι στο πολιτικό κέντρο αλλά και διότι θεωρούν ότι με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του, διευκολύνει αντί να δυσχεραίνει τη στρατηγική του πρωθυπουργού για ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Μνημονεύουν, μάλιστα, ως τρανή απόδειξη της παραπάνω εκτίμησής τους το «όχι» του Νίκου Ανδρουλάκη μετά από αρκετές παλινωδίες, στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. «Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία βρίσκει ευήκοα ώττα όχι μόνο στη δεξιά και την κεντροδεξιά αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που βρίσκονται στα αριστερά της», λένε κυβερνητικά στελέχη.

Οι ίδιες πηγές, υποστηρίζουν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, σε ποσοστό 80% αφορά βελτιώσεις στην ποιότητα και λειτουργία των δημοσίων πανεπιστημίων και περιλαμβάνει μέριμνες, οι οποίες απαντούν σε υπαρκτές αγωνίες των πανεπιστημιακών. «Πώς ακριβώς θα στοιχειοθετήσει στη βουλή την άρνησή του να τις υπερψηφίσει», διερωτώνται.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης κατηγόρησε τον Ν. Ανδρουλάκη ότι «επέλεξε αντί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και να μιλήσει με όρους 2024 και όρους παρόντος και μέλλοντος, να επιστρέψει στο παρελθόν και να μιλήσει ως γραμματέας φοιτητικής παράταξης της δεκαετίας του ΄80». Επίσης, πως επικαλείται ως αιτιάσεις καταψήφισης τρία πράγματα που το νομοσχέδιο τα έχει ήδη προβλέψει και τα έχει ήδη λύσει και αυτό σημαίνει ότι απλά βρίσκει προφάσεις.

Χθες, εξάλλου, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε τόσο πολύ από την απόφαση του Ν. Ανδρουλάκη να καταθέσει δική του πρόταση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γιατί «επέλεξε να μείνει πιστός σε αυτά τα οποία συνέβαιναν στο παρελθόν, με έναν παρωχημένο λόγο άνευ επιχειρηματολογίας».

Σε ανάλογους τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση και για το θέμα των απογευματινών χειρουργείων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ