Ανησυχούν για τη μελέτη του κυκλοφοριακού

Ανησυχούν για τη μελέτη του κυκλοφοριακού

Ισχυρίζονται πως οι επικείμενες αλλαγές δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού με τις αλλαγές που προτείνονται στην κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος μετατοπίζεται από τις κεντρικές αρτηρίες στις γειτονιές, ελλοχεύοντας κινδύνους για τους πεζούς.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, ο μελετητής που προέρχεται από άλλο μέρος της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα από τη Λάρισα, δεν γνωρίζει τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής, με αποτέλεσμα ένα τμήμα της οδού Σεφέρη να γίνεται διπλής κατεύθυνσης και να μετατοπίζεται η βασική κυκλοφοριακή ροή από το παραλιακό μέτωπο στις γειτονιές και τα στενά δρομάκια της Αλικαρνασσού. 

Ανάλογα προβλήματα φαίνεται πως προκαλεί και η πρόταση του μελετητή η οδός Ηρακλείτου να γίνει κάθοδος προς την παραλία. 

Οι αλλαγές αυτές, τονίζουν, θα οδηγήσουν μεγάλα οχήματα, όπως φορτηγά και λεωφορεία σε παράδρομους και στενά, θέτοντας σε κίνδυνο μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. 

Μεταξύ άλλων, κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι και η σχετική δημόσια διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη, έγινε μεσούσης της πανδημίας, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ