Άνοιξαν τα...self tests οι φαρμακοποιοί και έπαθαν πλάκα!

Άνοιξαν τα...self tests οι φαρμακοποιοί και έπαθαν πλάκα!

Κάποιος παίζει με τη λογική και τη νοημοσύνη μας

Έχουν πάθει πλάκα οι πρώτοι φαρμακοποιοί, οι οποίοι παρέλαβαν τα πρώτα σχεδόν 2 εκατομμύρια self test που διαθέτει δωρεάν η κυβέρνηση στους πολίτες, όχι σε ατομικές αλλά σε συσκευασίες των ... 25 τεμαχίων. Έτσι, πρέπει τώρα να διαμοιράσουν τα υλικά του τεστ σε ατομικά ... σακουλάκια, για να αρχίσουν να τα παραδίδουν από την Παρασκευή και μετά, σε μαθητές και καθηγητές! Ιδού τι έγραψε ένας φαρμακοποιός:
 
φαρμακείο

Καθώς οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζουν για το άνοιγμα των Λυκείων και η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να καθιερώσει τη διαδικασία των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια, μια … αναποδιά της τελευταίας στιγμής φέρνει τα πάνω κάτω.

Κι ενώ είχαμε τις διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών που δήλωναν δυσαρεστημένοι από τις πολλαπλές “αμισθί” εξυπηρετήσεις, τώρα θα χρειαστεί να καταναλώσουν και αρκετές εργατοώρες για να μοιράσουν σε ατομικές συσκευασίες τα self test, που τους παραδόθηκαν σε συσκευασία των 25 τεμαχίων, δηλαδή σε συσκευασία εργαστηρίου!

Τελικά οι φαρμακοποιοί συναίνεσαν να “βάλουν πλάτη” για την παράδοση των self test στους πολίτες χωρίς κέρδος, καλούνται να καταβάλλουν και προσωπική εργασία, όπως λένε.οι συσκευασίες

Η εταιρεία Roche Diagnostics, είναι μία από τις 5 που προκρίθηκαν μετά από Τεχνική Αξιολόγηση ανάμεσα σε 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές και δεσμεύτηκε για την παράδοση μέχρι σήμερα Τετάρτη (7/4) περίπου 2 εκατομμυρίων self test. Μέχρι στιγμής έχει παραδώσει 1 εκατ. 600 χιλιάδες τεστ και άλλες 400 χιλιάδες τεστ παραμένουν στα hub των φαρμακαποθηκών για επόμενη διανομή.

Όλα τα τεστ που διανεμήθηκαν μέχρι στιγμής στους φαρμακοποιούς είναι της ίδιας εταιρείας.

Ωστόσο, δεν έχουν τη μορφή κιτ ατομικής και ετοιμοπαράδοτης συσκευασίας. Τα υλικά για τη διενέργεια του τεστ αυτοδιάγνωσης είναι μοιρασμένα ανά είδος, σε ξεχωριστές συσκευασίες. Ο φαρμακοποιός καλείται τώρα να συνθέσει μόνος του το κιτ και να δημιουργήσει το τελικό προϊόν, που πρέπει να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν στους πολίτες.

Η τελική σύνθεση του κιτ, θα γίνει με υλικά που θα λαμβάνει ο φαρμακοποιός ένα-ένα, από 4 διαφορετικές συσκευασίες. Σε καθένα από αυτά τα 4 κουτιά περιέχονται:

  • 1ο κουτί: 25 πλαστικές επιφάνειες με παραθυράκια “control” και μία οπή για να μπαίνει το αντιδραστήριο (ταινίες)
  • 2ο κουτί: 25 βαμβακοφόροι στυλεοί (μπατονέττες) για τη λήψη του δείγματος
  • 3ο κουτί: 25 σωληνάρια διαλύματος εκχύλισης (μικρά σωληνάρια που περιέχουν το αντιδραστήριο)
  • 4ο κουτί: 25 πώματα, που προορίζονται για το σφράγισμα του σωληναρίου με το διάλυμα


Δείτε επίσης:

Self tests: Ανοίγει η πλατφόρμα χορήγησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ