Απάντηση Ξανθού σε Πολάκη: Η στάση μας δεν ήταν προσωπική υπόθεση

Απάντηση Ξανθού σε Πολάκη: Η στάση μας δεν ήταν προσωπική υπόθεση

Τι απάντησε ο Τομεάρχης Υγείας σε όσα του καταλόγισε - χωρίς να τον κατονομάσει - ο βουλευτής Χανίων

Το γάντι του Παύλου Πολάκη από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σήκωσε ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος και πρώην Υπουργός, Ανδρέας Ξανθός. Απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι «δεν ήταν αιχμηρή» και αντιθέτως ότι «ήταν χλιαρή» η αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία, ο κ. Ξανθός εξήγησε ότι «η στάση μας απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας δεν ήταν προσωπική υπόθεση κανενός».

«Ούτε του Τομεάρχη Υγείας, ούτε του Συντονιστή του Τμήματος, ούτε μιας κλειστής ομάδας στελεχών», όπως είπε, αλλά «ήταν μια συλλογική μας απόφαση», η οποία «συζητήθηκε συνεχώς».

Μάλιστα, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερωνόταν καθημερινά για το θέμα από συμβούλους του «από την Ελλάδα και το εξωτερικό», ενώ η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζητήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, συστηματικά και στα κομματικά όργανα, όπου «υπήρχε απόλυτη πολιτική συμφωνία» όπως σχολίασε για «τις αιχμές, για την κριτική και την αντιπρόταση».

Υπό αυτό το πρίσμα, όποιος επιμένει να θέτει σήμερα θέμα γραμμής για την πανδημία, «βάλλει κατά των συλλογικών αποφάσεων και του Προέδρου» υποστήριξε ο κ. Ξανθός, ενώ χαρακτήρισε «σκιαμαχία» τη διάκριση σε «προεδρικούς» και μη. «Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα το ποιοι είναι με τον Πρόεδρο και ποιοι δεν είναι με τον Πρόεδρο» αντέτεινε ο πρώην Υπουργός, καταλήγοντας πως «ας σταματήσουμε να αναζητούμε εσωτερικούς εχθρούς».

 

Δείτε επίσης:

Μια… βεντέτα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που καλά κρατεί !

Πολάκης στο συνέδριο: "Λοιδορήδηκα και από δικούς μας"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ