Από πότε έγινε ο ΒΟΑΚ ιδιωτικός δρόμος;

Είναι δυνατόν η τροχαία του ΒΟΑΚ να συνόδευε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο;

Ομολογώ ότι εάν το περιστατικό δεν μου το περιέγραφε η συμπολίτης μας Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη δύσκολα θα πίστευα ότι κάπως έτσι έγιναν τα γεγονότα! Κι όμως απαιτείται μια απάντηση!
"Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που μου συνέβη την Πέμπτη βράδυ 12/8, κατά τη διαδρομή μου από Ηράκλειο προς Χανιά. Βρέθηκα, από την Γεωργιούπολη και μετά, γύρω στις 19.50,  πίσω ακριβώς από ένα "περίεργο" κονβόι αποτελούμενο από δύο περιπολικά με αναμμένους φανούς που είχαν ανάμεσά τους ένα λευκό αυτοκίνητο κάμπριο. Αρχικά δεν μπορούσα να αναγνωρίσω αν τα τρία αυτά οχήματα ήταν "παρέα", στη συνέχεια κατέληξα ότι ήταν πράγματι, και αναρωτιόμουν αν είχαν εγκλωβίσει το κάμπριο για έλεγχο ή αν το συνόδευαν.
Το κονβόι αυτό εκινείτο σταθερά με ταχύτητα 60 km/h που κάπου-κάπου γινόταν 70 km/h, καθ΄όλη τη διαδρομή. Δεν γνώριζα εάν μπορούσα να προσπεράσω μόνο το ένα  περιπολικό και να βρεθώ πίσω από το κάμπριο, αν κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο ή επικίνδυνο, ούτε βέβαια συνηθίζω να προσπερνώ τρία οχήματα μαζί! Ακολούθησα λοιπόν καρτερικά την πομπή, με αρκετή αγανάκτηση όταν σε αυτό το πεδινό τμήμα του ΒΟΑΚ ήμουν αναγκασμένη να κινούμαι με 60 Km/h και ενώ πίσω μου σχηματιζόταν τεράστια ουρά αυτοκινήτων, που κανένα δεν τόλμησε κάποια προσπέραση.
Τελικά, το περι ού ο λόγος κομβόι εγκατέλειψε τον ΒΟΑΚ από την 2η έξοδο προς Σούδα , στις 20.30 ακριβώς, δηλαδή Γεωργιούπολη- Σούδα 45΄ περίπου! Καθώς επιτέλους μπόρεσα να απαλλαγώ από τον προπομπό αυτό, καθώς έστριβαν προς Σούδα, μπόρεσα να διακρίνω τους επιβάτες του κάμπριο, κάποια νεαρά άτομα με ψάθινα άσπρα καπέλα αν είδα καλά, καθώς και τον αριθμό του κάμπριο ΗΚΤ...  Δεν ξέρω αν αγανάκτησα από το όλο σκηνικό, για πολλούς και διάφορους λόγους ή αν το διασκέδασα τελικά, κάνοντας τον ντετέκτιβ. Θεωρώ όμως απαράδεκτο, για όποιους "γαλαζοαίματους" κι εάν επρόκειτο, να εμφανιστεί αυτή η εικόνα στον ταλαίπωρο ΒΟΑΚ μας με τους ακόμη πιο ταλαίπωρους χρήστες του. Ειλικρινά, από περιέργεια, θα ήθελα να μάθω για ποιους έχασα τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας από τη ζωή μου και μένω πάντα με το ερώτημα εάν κάπως αλλιώς θα μπορούσε και θα έπρεπε η Τροχαία ΒΟΑΚ να εξυπηρετήσει και τους γηγενείς χρήστες.
Εν πάση περιπτώσει, ίσως μια εξήγηση για το συμβάν αυτό από την αρμόδια Υπηρεσία να ήταν μια κάποια επανόρθωση προς όλους τους πολίτες που άσκοπα και προσβλητικά ταλαιπωρήθηκαν χθες βράδυ, ταξιδεύοντας στον ΒΟΑΚ."
 

 

 

 

φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ