Από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να κάνει το εμβόλιο!

Από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να κάνει το εμβόλιο!

Η δημοσιογράφος της Deutsche Welle Ειρήνη Αναστασοπούλου ήρθε από τη Γερμανία στην Ελλάδα προκειμένου να εμβολιαστεί

Ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα, για να εμβολιαστεί, η δημοσιογράφος της Deutsche Welle Ειρήνη Αναστασοπούλου. Γιατί; Η ίδια εξήγησε πως στη Γερμανία καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις. "Τα εμβόλια δεν έχουν δοθεί στην ημερομηνία που έπρεπε να δοθούν, ενώ υπάρχουν και πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για να κάνει κάποιος το εμβόλιο. Για να κλείσει κάποιος ραντεβού, χρησιμοποιούνται όλοι οι τρόποι, από μια επιστολή, μέχρι τον πιο σύγχρονο τρόπο".

«Στην Ελλάδα μπήκα στην πλατφόρμα, έχω και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ γιατί έχω δουλέψει στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα να μπω από το εξωτερικό και μπήκε η αδερφή μου από Ελλάδα και έκλεισε το ραντεβού. Πήρα το ρίσκο να ταξιδέψω, προκειμένου να εμβολιαστώ. Το ραντεβού κλείστηκε πολύ σύντομα και ήταν έκπληξη για εμένα. Στη Γερμανία θα περνούσε οπωσδήποτε το καλοκαίρι. Τώρα μπαίνουν και τα ιδιωτικά ιατρεία στη μάχη του εμβολιασμού. Προτίμησα να έρθω στη χώρα μου. Οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για το σύστημα που έχουμε για τον εμβολιασμό», πρόσθεσε η ίδια.

«Έκανα το AstraZeneca. Πριν τον εμβολιασμό μου τρεις μέρες στη Γερμανία υπήρχε μεγάλη συζήτηση από την επιτροπή εμβολιασμού για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Τα στάθμισα, συμβουλεύτηκα γιατρό, έκανα εξετάσεις πριν, και το έκανα. Συμβουλεύω όλους όσους θέλουν να το κάνουν, να πάνε στο γιατρό τους, να κάνουν εξετάσεις, και να εμπιστευτούν τους Έλληνες γιατρούς. Είναι οι πιο μορφωμένοι», κατέληξε η κ. Αναστασοπούλου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ