Άρχισαν τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό για τους 30-39

Άρχισαν τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό για τους 30-39

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Μ. Δευτέρας, το κινητό χτύπησε και ενημερώθηκαν για το ραντεβού τους

Με ταχείς ρυθμούς "τρέχει" το πρόγραμμα εμβολιασμών στην χώρα μας. Ήδη, λίγο μετά τις 10 το βράδυ Κρητικοί, και όχι μόνο, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 έλαβαν μηνύματα που τους ειδοποιούν για ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού της ζωής τους, με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Ήταν ήδη γνωστό πως η πλατφόρμα για ραντεβού πολιτών ηλικίας 30 έως 39 ετών, αποκλειστικά με το εμβόλιο της Astrazeneca, επρόκειτο να ανοίξει τη Μεγάλη Τρίτη.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην  ενημέρωση για το εμβόλιο, από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

 

Όμως, λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, ξεκίνησαν να αποστέλλονται ενημερωτικά SMS σε πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα οποία ανέφεραν:


«Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του embolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

ραντεβού εμβόλιο

Ήδη, οι πρώτοι πολίτες μπήκαν κι έκλεισαν το ραντεβού τους και μάλιστα άμεσα, με ημερομηνία της πρώτης δόσης ακόμα και την Μεγάλη Τετάρτη.

Σημειώνεται, όπως αναφέρεται και στο επίσημο site για τα ραντεβού πως «εμβολιάζονται τώρα πολίτες 30-39 ετών εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Για τους πολίτες 30-39 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση η πλατφόρμα ανοίγει Τρίτη 27/4 12μμ».

 

Με πληροφορίες και από newsit.gr

Δείτε επίσης:

Στα 43 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 και 45-49

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ