«Αυτογκόλ», για τον Ν. Κακλαμάνη, οι υποκλοπές

«Ήταν ένα λάθος πρέπει να το παραδεχτούμε»

«Η διαφορά ενός πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ είναι ότι ο πρώτος κάνει αυτά που εξαγγέλλει ενώ ο δεύτερος υπόσχεται πράγματα που θα κάνει», είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μεσοσταθμικά, ανέφερε, οι δημοσκοπήσεις δίνουν το κλίμα, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει τα αυτογκόλ της και να καταβάλει προσπάθεια προσέγγισης στους ψηφοφόρους της παραδοσιακής δεξιάς.

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν θα καταφέρει η ΝΔ να περιορίσει την «τιμωρητική ψήφο» της πρώτης Κυριακής και να τη μετατρέψει σε ψήφο στις δεύτερες ανέφερε: «Εάν περιορίσουμε τα αυτογκόλ μας και δεύτερον πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια, βεβαίως πάντοτε ο στόχος είναι οι ψηφοφόροι του κέντρου αλλά μην αμελούμε και θεωρούμε ως δεδομένους στο σκεπτικό που είπατε «τιμωρώ την πρώτη Κυριακή και έρχονται τη δεύτερη» τους ψηφοφόρους της παραδοσιακής δημοκρατικής Δεξιάς».

Ερωτηθείς ποιο πιστεύει ότι είναι το τελευταίο τους αυτογκόλ ο κ. Κακλαμάνης που από την αρχή πήρε ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση των υποκλοπών σημείωσε: «Θεωρώ ως αυτογκόλ το επίκαιρο θέμα, παρά τις υπερβολές και τις ακρότητες τις οποίες ακούω από την αντιπολίτευση, σχετικά με τις υποκλοπές. Ήταν ένα λάθος πρέπει να το παραδεχτούμε».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα πρέπει στην περίπτωση Ανδρουλάκη να αρθεί το απόρρητο για τη Βουλή ο κ. Κακλαμάνης απάντησε πως «μέσα απ’ αυτή όλη την αναμπουμπούλα δίνεται η ευκαιρία να καθίσουμε όλοι και αν φτιάξουμε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ