Αυτοί είναι οι άνθρωποι πίσω από την επιτυχία και τα βραβεία

Αναζητώντας τα μυστικά της επιτυχίας...

Πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τα μυστικά της επιτυχίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Κάποιοι θα πουν ότι είναι η πολλή δουλειά. Κάποιοι άλλοι θα επιμείνουν ότι είναι το αρχικό κεφάλαιο και η μεταγενέστερη επένδυση σε καινοτόμες ιδέες για τη συνεχή εξέλιξη του παραγόμενου προϊόντος ή υπηρεσίας. Σαφώς, όλα τα παραπάνω είναι συμβατικοί κανόνες επιτυχίας. Όμως, βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι τρεις παράγοντες που δεν διδάσκονται, δεν αποτιμώνται με στατιστικά εργαλεία, δεν αγοράζονται. Κι οι παράγοντες αυτοί είναι το προσωπικό πάθος για τη δουλειά, η ανθρωπιά και η ταπεινότητα. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση επιχειρηματικής επιτυχίας είναι ο Κρητικός Φούρνος Daily. Η ψυχή της μεγάλης αυτής αλυσίδας αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής είναι ο Νίκος Νικολιδάκης. Ένας άνθρωπος με πάθος, σε μια μόνιμη δημιουργική ανησυχία, ένας επιχειρηματίας με 9 καταστήματα που επιλέγει να μπαίνει ο ίδιος στο εργαστήριο, να ζυμώνει, να δημιουργεί, να συμβουλεύει, να έχει τον πρώτο λόγο στη μεγάλη αλυσίδα παραγωγής.

Μιλά με πάθος για την τέχνη του αρτοποιού, «ο αρτοποιός» λέει «είναι ένας μάγος. Παίρνει λίγη πούδρα, το αλεύρι, και με αυτό κάνει θαύματα». Για τον Κρητικό Φούρνο Daily, οι αξίες είναι η μαγιά που θα «φουσκώνει» την επιτυχία. Η προσήλωση στην κρητική παράδοση, η αυστηρή επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό τα προϊόντα που ετοιμάζουν ο Νίκος Νικολιδάκης και οι συνεργάτες του βραβεύονται. Ο Κρητικός Φούρνος Daily είναι μία μεγάλη επιχείρηση της Κρήτης που επιλέγει να επενδύει συστηματικά και στον ανθρώπινο παράγοντα, στους χαμογελαστούς γυναίκες και άνδρες πίσω από τις προθήκες και μέσα στα εργαστήρια. Ο σεβασμός και η ευγένεια είναι διάχυτα σε κάθε ένα από τα 9 καταστήματα της αλυσίδας.

Προσφάτως, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός περιστατικού που αποτυπώνει ολόκληρη τη φιλοσοφία του ανθρώπου πίσω από την επωνυμία «Κρητικός Φούρνος Daily» και των συνεργατών του. Ένας μικρούλης πελάτης συνοδευόμενος με τη μητέρα του, παρακολουθεί εντυπωσιασμένος την προετοιμασία που γίνεται στο ζυμάρι για την παρασκευή πίτσας. Πολύ γρήγορα, όμως, και με την παραίνεση του Νίκου Νικολιδάκη, μπαίνει πίσω από τον πάγκο, φορά γάντια και μάσκα και βήμα – βήμα δημιουργεί τη δική του πίτσα, η οποία φυσικά στο τέλος του προσφέρθηκε. Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, ο Κρητικός Φούρνος Daily, που συνεχώς εξελίσσεται, δεν είναι απλά μια μεγάλη επιχείρηση αλλά ένα ισχυρό brand name για την Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ