Δ. Ηρακλείου: Στον «αέρα» η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας!

Τί μπορεί να αλλάξει από τις 28 του Γενάρη - Συνάντηση στη Λότζια, παρουσία Λαπρινού

 

Από μια κλωστή στην κυριολεξία «κρέμεται» η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, όπως εξηγεί στο Cretalive, ο πρόεδρος των εργαζομένων στην υπηρεσία Μιχάλης Καρασάββας.

Αφορμή η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων 130 συμβασιούχων - παρατασιούχων της υπηρεσίας που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου και που βρίσκονται στην καθαριότητα κάποιοι από το 2016 και κάποιοι από τους 2019 και που ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους… μέχρι νεοτέρας!

Τι θα γίνει αν τυχόν δεν εξασφαλισθεί, έστω μια παράταση;

«Ένα απόλυτο χάος - εξηγεί ο κ. Καρασάββας- διότι σε επίπεδο συνόλου εργαζομένων στην καθαριότητα, περίπου 420 εργαζομένων (μόνιμοι και συμβασιούχοι), οι 130 που βρίσκονται στον «αέρα», εάν φύγουν ουσιαστικά η υπηρεσία κατεβάζει ρολά! Οι 130 συμβασιούχοι είναι σε ειδικότητες - κλειδιά όπως οδηγοί, συνοδοί και οδοκαθαριστές που αν απομακρυνθούν η υπηρεσία θα αναγκαστεί να μειώσει δραματικά τον κύκλο εργασιών, σε μια περίοδο που είναι δύσκολη η διαχείριση τέτοιων ζητημάτων.

Νωρίτερα την Πέμπτη έγινε συνάντηση στη Λότζια για το θέμα αυτό παρουσία του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση, τη στιγμή που παρά την οικονομική στενότητα των ανταποδοτικών πόρων, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κρίνονται απαραίτητοι για τη λειτουργία της υπηρεσίας. 

 

 

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ