Δεν ξεχνάνε τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη

Δεν ξεχνάνε τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που σώζουν τις ζωές όλων των άλλων, δεν είχαν καταφέρει να σώσουν τις δικές τους.

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πρωινό της 12ης Δεκεμβρίου 2012 οπότε και "πάγωσε" η Κρήτη - και όχι μόνο - από την είδηση του τρομακτικού τροχαίου που είχε σημειωθεί στην Αγία Πελαγία. 

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που σώζουν τις ζωές όλων των άλλων, δεν είχαν καταφέρει να σώσουν τις δικές τους.

Την ημέρα εκείνη, ο Διευθυντής Κρήτης του Κέντρου, Δημήτρης Βουρβαχάκης μαζί με τον διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη και τον οδηγό Νίκο Μυρωδιά κινούνται με ένα ασθενοφόρο στην Αγία Πελαγία νωρίς το πρωί, προκειμένου να μεταβούν στις εργασίες συνεδρίου.

Οι δείκτες του ρολογιού το πρωί της ημέρας εκείνης έδειχναν 8:30. Το ασθενοφόρο συγκρούεται με διερχόμενο αυτοκίνητο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που είχε ως αποτέλεσμα το όχημα του ΕΚΑΒ να τυλιχτεί στις φλόγες, οι οποίες προκαλούν την έκρηξη των φιαλών οξυγόνου με τις οποίες ήταν εξοπλισμένο το ασθενοφόρο.

Οι τρεις άνδρες εγκλωβίζονται στο εσωτερικό του φλεγόμενου ασθενοφόρου. Κι όμως, τις τρομακτικές εκείνες στιγμές ο Δημήτρης Βουρβαχάκης δεν ξεχνά την αποστολή στην οποία είχε τάξει τον εαυτό του. Σπρώχνει τον τραυματισμένο Νίκο Μυρωδιά έξω από το όχημα σώζωντας του τη ζωή. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο για τον Βαγγέλη Κελαράκη και τον ίδιο του τον εαυτό.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ