Δημοτική αίθουσα μετατρέπεται σε... δικαστήριο!

Δημοτική αίθουσα μετατρέπεται σε... δικαστήριο!

Σε καθημερινή βάση απαιτούνται 9 αίθουσες για να καλύψουν τις ανάγκες Πρωτοδικείου και Εφετείου

Το οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια στο Ηράκλειο αναγκάζει το δήμο Ηρακλείου να παραχωρήσει την ανανεωμένη αίθουσα Μανόλης Καρέλλης του κτηριακού συγκροτήματος της οδού Ανδρόγεω, για τρεις μέρες το μήνα ώστε να μπορούν κι εκεί να εκδικάζονται υποθέσεις!

Η κατάσταση στο γηρασμένο και εν πολλοίς ακατάλληλο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου έχει φτάσει στο απροχώρητο, η υπόθεση του νέου δικαστικού Μεγάρου έχει σχεδόν παραπεμφθεί στις καλένδες και ο Δικηγορικός Συλλογος Ηρακλείου ζήτησε τη συνδρομή του δήμου αφού δεν μπόρεσε να βρει αίθουσες αναζητώντας τις από την αγορά ακινήτων.
Φανταστείτε μόνο πως σε καθημερινή βάση απαιτούνται 9 αίθουσες για να καλύψουν τις ανάγκες Πρωτοδικείου και Εφετείου, και υπάρχουν μόνον 3, όποτε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.

Ο δημαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ευαισθητοποιημένος λόγω της παλιάς του ιδιότητας ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου είδε θετικά το αίτημα κι έτσι η ανακαινισμένη αίθουσα που, σημειωτέον, δεν έχει παραδοθεί ακόμα προς χρήση, για τρεις μέρες το μήνα με μικρές αλλαγές, θα μετατρέπεται σε δικαστήριο!

Ελλάς ή μάλλον Ηράκλειο το μεγαλείο σου… 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ