Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου: Αντεγκλήσεις, συνθήματα, "βολές" και... διακοπή! Δείτε βίντεο

"Πρωταγωνιστές" της βραδιάς ο... Πελετίδης κι ένα περίστροφο - Η συνέχεια με διαδικτυακή ψηφοφορία!

Ήταν αναμενόμενο η πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θέμα της αύξησης των τελών να γίνει σε υψηλούς τόνους. Τελικά για δεύτερη φορά δεν υπήρξε απόφαση, καθώς η συνεδρίαση διακόπηκε από συνθήματα και αποδοκιμασίες. Η συνεδρίαση φάνηκε από το ξεκίνημά της ότι θα ήταν "επεισοδιακή". Με εκπροσώπους σωματείων και συνδικάτων να δίνουν δυναμικό παρών, και να διακόπτουν ανά διαστήματα τη συζήτηση αλλά και έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ σχεδόν όλων! 
Τελικά διεκόπη μετά από σχεδόν 4ωρη συζήτηση και χωρίς να ληφθεί η απόφαση, καθώς την ώρα που επρόκειτο να μιλήσει για το κλείσιμο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, τα συνθήματα έγιναν περισσότερα, η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα και ο επικεφαλής της Λαΐκής Συσπείρωσης Δημήτρης Βρύσαλης γνωστοποιούσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν ανακληθεί το θέμα.
Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του Σώματος, Γρηγόρη Πασπάτη, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί διαδικτυακά το πρωί της Τετάρτης και μάλιστα θα υπάρξει μόνο ψηφοφορία! 

Τις περισσότερες βολές της δέχτηκε η δημοτική αρχή και κυρίως ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης. 
Βολές από το σύνολο σχεδόν των επικεφαλής των παρατάξεων - ηπιότερος όλων εμφανίστηκε ο Ηλίας Λυγερός - ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι απουσίαζε ο Γιάννης Κουράκης. 
Ιδιαίτερα δεικτική προς τον δήμαρχο παρουσιάστηκε η Ευαγγελία Σχοιναράκη, με αιχμή το νομικό υπόβαθρο της συζήτησης, ενώ το όνομα που ακούστηκε περισσότερο στη διάρκεια όλων αυτών των ωρών ήταν του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των τελών. 

Χρήζει αναφοράς η ατάκα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε απάντηση του Νίκου Γιαλιτάκη σχετικά με το κλίμα στη διάρκεια της συνεδρίασης.
"Πέντε ώρες παρακολουθείτε χωρίς να επεμβαίνετε καθόλου", είπε ο δημοτικός σύμβουλος στον κ. Πασπάτη, για να του απαντήσει ο τελευταίος : "τι θέλετε; Να βγάλω περίστροφο;"

 

Διαβάστε επίσης:

Δ.Σ. Ηρακλείου: "Καυτή" συνεδρίαση και κοινό μέτωπο "κατά" της αύξησης τελών


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ