Είναι άστεγοι, περιμένουν να μπουν σε πρόγραμμα κι ο δήμος τους κάνει έξωση!

Είναι άστεγοι, περιμένουν να μπουν σε πρόγραμμα κι ο δήμος τους κάνει έξωση!

Ο ένας εξ αυτών με σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Είναι αυτό που λέμε πολλές φορές στο δημόσιο βίο, δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, ή όταν η σπουδή του ενός φορέα… προλαβαίνει τη γραφειοκρατία του άλλου!
Ο λόγος για τις περιπτώσεις των δυο αστέγων που μ’ ένα τροχόσπιτο ο ένας κι ένα αυτοκίνητο ο άλλος έχουν για καιρό έχουν κάνει κατάληψη στο δημοτικό παρκιγκ που βρίσκεται δίπλα από γνωστό μπαρ, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Η κατάληψη χρονίζουσα, ο ένας κοντά εφτά χρόνια κι ο άλλος τρία, προσπαθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες να τους βρουν μια λύση μόνιμης στέγης για να εγκαταλείψουν αυτό το χώρο.

Τελικά βρέθηκε μια λύση, για μόνιμη είτε να εισπράξουν μια επιδότηση ή να τους βρουν οι υπηρεσίες ένα σπίτι για να μετακινηθούν κάτι που το αναμένουν με αγωνία εδώ και καιρό όπως τους είπαν. Κι ενώ δρομολογήθηκε η λύση και περιμένουν πως και πως να μετακινηθούν με έκπληξη πήραν σήμερα ένα χαρτί από τη δημοτική αστυνομία που τους ζητά άμεσα να εγκαταλείψουν το χώρο διότι κάνουν καταπάτηση δημοσίου χώρου.

Οι δυο άστεγοι που επικοινώνησαν μαζί μας, εύλογα διερωτώνται πως αφού έκαναν υπομονή τόσο καιρό, τώρα που περιμένουν την πολυπόθητη έγκριση του προγράμματος τους πετάνε έξω πριν την ώρα τους!
Οι ίδιοι λένε πως δεν έχουν που να πάνε και περιμένουν τη λύση που έχουν προκρίνει οι κοινωνικές υπηρεσίες και μάλιστα ο ένας εξ αυτών με σοβαρό πρόβλημα υγείας! Μια απάντηση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και από τη Δημοτική Αστυνομία θα μπορούσε να βάζει τα πράγματα στη θέση τους…

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ