Είναι αυτό...ελληνικό ΚΤΕΛ; Κι όμως ναι!

Είναι αυτό...ελληνικό ΚΤΕΛ; Κι όμως ναι!

Απίστευτες εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και θα εγκαινιαστούν

Έχουν γραφτεί πολλά για το νέο σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου που σύντομα θα εγκαινιαστεί από τον υπουργό Υποδομών κ.Σπίρτζη. Είναι ένα μικρό παλατάκι, είναι ένας εκθαμβωτικός σταθμός πραγματικά που...μοιάζει περισσότερο ευρωπαϊκός!

Και δεν θυμίζει σε τίποτα το...παλιό επαρχιωτικό που ξέραμε με τα ΚΤΕΛ όπου δεν μπορούσες να πλησιάσεις. Είναι μια πραγματική προσφορά των ανθρώπων του ΚΤΕΛ Ηρακλείου στην Κρήτη.

Πρόκειται για την επένδυση που έκανε εξ ολοκλήρου το ΚΤΕΛ Ηρακλειου στο παλιό συγκρότημα ΑΘΗΝΑ. 

«Πρόκειται για το μοναδικό διατηρητέο κτίσμα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τις υποδείξεις της Εφορίας Νεότερων Μνημείων» έχει πει ο διευθυντής του ΚΤΕΛ κ. Γιώργος Χαλεπάκης που προσθέτει ότι ο σταθμός έχει ως στόχο να παρέχει σημαντικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο επιβατηγό κοινό, αλλά και να γίνει ένα σημείο αναφοράς για το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο έχει έκταση εννέα στρεμμάτων, με το 1/3 της έκτασης του συγκροτήματος να κατασκευάζεται για τις ανάγκες του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Στην έκταση υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης – αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών.

Δείτε τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του σταθμού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ