Είναι η Κρήτη χαμηλά στο δείκτη ατυχημάτων ή είναι λανθασμένα τα στοιχεία;

Είναι η Κρήτη χαμηλά στο δείκτη ατυχημάτων ή είναι λανθασμένα τα στοιχεία;

Η έρευνα του Πολυτεχνείου και οι ενστάσεις

Έκανε αίσθηση η έρευνα του επιστημονικής ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης για τα τροχαία ατυχήματα στις περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σύμφωνα με την οποία η Κρήτη κατατάσσεται στην κατηγορία της μέτριας και χαμηλής επικινδυνότητας αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώθηκαν το 2019! Τα στοιχεία όλων των περιφερειών της Ελλάδας ανέλυσε επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου  υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη και φυσικά η επάρκειά της δεν αμφισβητείται. Ούτε η μεθοδολογία της η επιστημονική επάρκειά της.

Ωστόσο, το γεγονός ότι κατατάσσεται τόσο χαμηλά η Κρήτη παραμένει περίεργο, ενώ άλλα γνωρίζαμε τόσο καιρό με δεδομένα και τα ατυχήματα που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε μάλιστα στο cretalive ειδικός συγκοινωνιολόγος "η ομάδα του Πολυτεχνείου έκανε πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά μήπως υπάρχει πρόβλημα με τα στοιχεία που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ;"

Για παράδειγμα σε έναν από τους πίνακες που χρησιμοποιεί η ομάδα και που είναι βασικός, ίσως ο κυριότερος για να καταλάβει τι σημαίνει με τα ατυχήματα μπορεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος του σοβαρού λάθους.

"Εμφανίζουν το νησί μας το 2019 να έχει 46 νεκρούς ενώ όλοι όσοι ασχολούμαστε,( ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης το αναφέρουν ένα προς ένα ) γνωρίζουμε και το έχουμε καταγεγραμμένο πια με ονόματα ότι έχουμε 60 (δείτε το δημοσίευμα του cretalive) Αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για μια απόκλιση περίπου το 20 % που είναι  εξαιρετικά μεγάλη. Και είναι λογικό η ομάδα να βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα εάν της δίνουν λάθος στοιχεία".

Ποια είναι η πραγματικότητα λοιπόν;

τροχαία Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ