Εκκρεμείς συντάξεις στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Ηρακλείου: Χαμένοι στην απογραφή !

Εκκρεμείς συντάξεις στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Ηρακλείου: Χαμένοι στην απογραφή !

Γιατί το τοπικό κατάστημα κατέχει μια θλιβερή πρωτιά στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και στη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων;

 

Το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, που αναδείχτηκε και με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, φέρνει ξανά στον αφρό και τα προβλήματα στα οποία κατά καιρούς εκτενώς έχει καταπιαστεί το Cretalive με το πολύπαθο κατάστημα του ΕΦΚΑ, το πρώην ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο.

Φανταστείτε μόνο πως σε όλη την Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί, από της 8/1, η διαδικασία της φυσικής απογραφής των εκκρεμοτήτων για τις συντάξεις, πλην του Ηρακλείου, που αδυνατεί να διεκπεραιώσει ακόμα και τα στοιχειώδη. Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Είναι λίγοι οι εργαζόμενοι στο αρμόδιο τμήμα; Δεν υπάρχει καλός συντονισμός; Γιατί το τοπικό κατάστημα κατέχει μια θλιβερή πρωτιά στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και στη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων;

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά να σας πούμε πως το τμήμα Συντάξεων στον Εσταυρωμένο αποτελείται από 21 υπαλλήλους, αριθμός που προφανώς δεν είναι μικρός, όσο κι αν υπάρχουν πιεστικές ανάγκες.

Η «μαύρη τρύπα» του συστήματος είναι καταρχήν ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος, που δεν απολαμβάνει πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, της εμπιστοσύνης της διοίκησης κεντρικά και αναζητείται λύση εναγωνίως, αλλά το πιο μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να είναι η προϊσταμένη του τμήματος συντάξεων που μετακινήθηκε από άλλη υπηρεσία αγνοώντας και τα προφανή στη λειτουργία του νευραλγικού τομέα της διεκπεραίωσης των συντάξεων!

Τα άτομα που έχουν αναλάβει την ευθύνη να κάνουν τον έλεγχο πριν την τελική υπογραφή, αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των εργασιών αφού κατ ουσίαν κάνουν και τη δουλειά που κανονικά θα έπρεπε να κάνει η προϊσταμένη, που δυστυχώς έχει χάσει την μπάλα, καθώς δεν μπορεί ούτε να οργανώσει τη δουλειά, αλλά ούτε να εμπνεύσει τους υφιστάμενους της, αφού δεν ξέρει το αντικείμενο!

Εδώ λοιπόν απαιτείται νυστέρι, γενναίες αποφάσεις αλλά κι επιτέλους να πάψουν οι πολιτικοί παράγοντες να θέλουν να τοποθετήσουν τα... δικά τους παιδιά, μαθαίνοντας στου κασίδι το κεφάλι!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ