Ελληνίδα και με τη "βούλα" του πρωθυπουργού η Βικτόρια Χίσλοπ

Ελληνίδα και με τη "βούλα" του πρωθυπουργού η Βικτόρια Χίσλοπ

Το τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τον Τομ Χανκς ... η  Βικτόρια Χίσλοπ πολιτογραφείται Ελληνίδα και μάλιστα τα καλά νέα της μετέφερε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός! Η συγγραφέας ενημερώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λαμβάνει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια.

Η Χίσλοπ, καλεσμένη της εκπομπής «Εναλλακτικά» στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ μίλησε για τη διαδικασία της απόδοσης τιμητικής ελληνικής ιθαγένειας, την οποία κινητοποίησε αρχικά ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης και υλοποίησε με απόφασή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ηταν μια κανονική μέρα και χτύπησε το κινητό μου, το οποίο δεν πολυχρησιμοποιώ στην Αγγλία, συνήθως είναι στην κουζίνα. Ακουσα μια φωνή και μου είπε ότι έχει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας! Περίμενα ένα λεπτό, δεν ήμουν αγχωμένη, απλά δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό. Και ξαφνικά άκουσα τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη», περιγράφει. «Δεν μπορούσα να μιλήσω πολύ», είπε η Βικτόρια Χίσλοπ, ξεσπώντας σε γέλια. «Νομίζω αυτό δεν συμβαίνει συχνά, να σε παίρνει ο πρωθυπουργός».

Η Βρετανή συγγραφέας περιγράφει τον ενθουσιασμό με τον οποίο περιέγραψε στους δικούς της τη συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό. «Ηταν μια όμορφη έκπληξη, είπα στους δικούς μου "δεν θα πιστεύετε τι έχει γίνει!". Ηταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου», είπε η Βικτόρια Χίσλοπ για το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού.

Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου»,αναφέρει το διάταγμα που υπογράφει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Βικτόρια Χίσλοπ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ