Ένα λάθος και η συγγνώμη του υπουργού

Η ανάρτηση Αυγενάκη για όσα έγιναν στα εγκαίνια στον Καρτερό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία φωτογραφία από τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο, όπου φαίνεται οι προσκεκλημένοι να βρίσκονται  σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα την ώρα του αγιασμού, ενώ ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, βρίσκεται από κάτω καθώς δεν είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση ράμπας προκειμένου να βρίσκεται και αυτός στην εξέδρα των επισήμων.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναγνώρισε το λάθος και δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθεί.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!
Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.
H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.
Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.
Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά».
«Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία».

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ