Ένα πρώιμο ντιμπέιτ… με πολλούς «κερδισμένους»!

Ίσως ήταν η πρωτοτυπία του να υπάρχει διακομματικό πάνελ και διακομματικό ακροατήριο, ίσως ήταν τα ονόματα των ομιλητών που «μαγνήτισαν» τον κόσμο, πάντως η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Παρότι βρισκόμαστε αρκετά νωρίς σε σχέση με την προεκλογική περίοδο η εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου… ακόμα συζητιέται!

Στην εκδήλωση μίλησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης και οι Φραγκίσκος Λαμπρινός και Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης με θέμα τις θετικές επιπτώσεις των υποδομών στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Ίσως ήταν η πρωτοτυπία του να υπάρχει διακομματικό πάνελ και διακομματικό ακροατήριο, ίσως ήταν τα ονόματα των ομιλητών που «μαγνήτισαν» τον κόσμο, πάντως η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην μπορεί να φτάσει στην αίθουσα!
Εντύπωση έκανε επίσης και το υψηλό επίπεδο του διαλόγου μεταξύ των ομιλητών που εστίασαν σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν για το καλό της Κρήτης, αποφεύγοντας τον ξύλινο κομματικό λόγο, γεγονός που ευχαρίστησε και το κοινό.
56788

Ο Χάρης Μαμουλάκης, τοποθετήθηκε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα με την άνεση που έχει στο θέμα ως μηχανικός και Αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλυψε το θέμα ΒΟΑΚ, τα Λιμάνια αλλά το νέο αεροδρόμιο, κάνοντας και ειδική αναφορά στο θέμα της σύνδεσης του με μέσο σταθερής τροχιάς.
Ο Φραγκίσκος Λαμπρινός, με μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση μίλησε για τη φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα έδωσε το προσωπικό του στίγμα για τις υποδομές. Κατέγραψε το οικονομικό «προφίλ» της Κρήτης, εστίασε στην ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αξιοποίηση αλλά και την προστασία των υπαρχουσών υποδομών με αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα ενόψει και της κλιματικής αλλαγής, ενώ μίλησε και για τις «εμφανείς» αλλά και τις «αφανείς» θετικές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν οι υποδομές όπως η προσέλκυση Ελλήνων και ξένων για μόνιμη διαμονή στο Ηράκλειο και η βελτίωση της ψυχολογίας μας.
Αλλά και ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης «εξέπληξε» ευχάριστα αφού στην παρθενική του εμφάνιση μίλησε με συγκροτημένο λόγο. Ανέδειξε το κυβερνητικό έργο για τις υποδομές, εστιάζοντας στην ανάγκη να πάνε πιο γρήγορα τα πράγματα και κάνοντας και προτάσεις για νέα έργα που θα «κουμπώσουν» με τα έργα που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση λοιπόν, ένα ιδιότυπο και πρώιμο ντιμπέιτ με «κερδισμένους» αυτούς που συμμετείχαν αλλά κι αυτούς που την παρακολούθησαν.
4356

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ