Ένας απινιδωτής για τους Κουνάβους!

Newsroom
Newsroom

Ένα όνειρο που έγινε πράξη

Σημάδια πολιτισμού σε μια οργανωμένη κοινωνία, είναι οι άνθρωποί της να αγωνίζονται για το κοινό καλό! Μετά το παράδειγμα στο Λίσταρο όπου τοποθετήθηκε απινιδωτής και έγινε εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, έρχεται το παράδειγμα στους Κουνάβους του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων με ένα αρκετά δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής:

apini

"Εκεί ο καθένας παίρνει στα χέρια του την ασφάλεια του εαυτού του, της οικογένειάς του και των συγχωριανών του, προσπαθώντας να εκπαιδευτεί σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και Πολιτικής προστασίας. 

Εκπαιδεύτηκαν λοιπόν ώστε να παρέχουν πρώτες βοήθειες και να χρησιμοποιήσουν τον απινιδωτή, που υπήρχε μεν τα τελευταία χρόνια, όχι όμως σε κοινή θέα και όχι καθ'  όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Τώρα πια θα ευρίσκεται εξωτερικά του φαρμακείου του κ. Χαράλαμπου Κετσιμπάση  στους Κουνάβους ο οποίος δώρισε το εξωτερικό κυτίο αποθήκευσης του απινιδωτή και από την Τρίτη 11 Ιουνίου είναι σε διαθεσιμότητα και μάλιστα θα καταχωρηθεί  στον Εθνικό χάρτη απινιδωτών, ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση και να γνωρίζουν που βρίσκετε όταν τον χρειαστούν.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που αφιέρωσαν χρόνο από τη ζωή τους για να μάθουν Πρώτες Βοήθειες και βέβαια στο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουνάβων για την πρωτοβουλία καθώς και την ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου και τον εκπαιδευτή της κ. Μπάμπη Συμεωνίδη 

Η μεγάλη υπόσχεση είναι ότι η εκπαίδευση θα επαναλαμβάνεται συχνά ώστε τα πρωτόκολλα να είναι πάντα ζωντανά μέσα μας".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ