Επί ποδός για το μοίρασμα των εμβολίων σε όλη την Κρήτη

Επί ποδός για το μοίρασμα των εμβολίων σε όλη την Κρήτη

"Θέμα διαχείρισης και όχι επάρκειας η έναρξη των εμβολιασμών σε ΠΑΓΝΗ και Νοσοκομείο Χανίων" λένε οι υπεύθυνοι, αλλά υπάρχουν παράπονα και απορίες για το πώς έγινε η διαχείριση

Με το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και σε επίπεδο Κρήτης, οι τοπικές αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί ποδός. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 10.00 και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των εμβολίων από το ΣΥΦΑΚ σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νησιού.

Πρόκειται για το μοίρασμα της παρτίδας των περίπου 10 χιλιάδων εμβολίων που έφτασαν στο νησί το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, πηγές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνουν ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα επάρκειας των εμβολίων παρά τις αιτιάσεις που ακούγονται από διάφορα νοσοκομεία που είχαν ειδοποιηθεί ότι θα το κάνουν άμεσα το εμβόλιο! Όπως τονίζεται η έναρξη των εμβολιασμών των υγειονομικών αύριο Δευτέρα, μόνο σε δύο νοσοκομεία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Νοσοκομείο Χανίων, έχει να κάνει με διαχειριστικά ζητήματα. 
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σταδιακά και μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσουν και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και μονάδες υγείας. 
Ωστόσο, υπάρχει σοβαρό θέμα όπως προκύπτει και από τα σχόλια που κάνουν υγειονομικοί από όλη την Κρήτη στο Cretalive:

" Είναι κατωτεροι των περιστάσεων..... μας εβαλαν τα 2 ποδια σε ενα παπουτσι, τρέξαμε, ετοιμάστηκαμε και τελικά μας άφησαν στα κρυα του λουτρου" είπε συγκεκριμένα γιατρός ...εκτός ΠΑΓΝΗ , στο Cretalive που εξέφρασε την απορία του το πώς 10000 εμβόλια δεν επαρκούν για να ξεκινήσουν παντού οι εμβολιασμοί.

Όλοι θεωρούν ότι κάτι συνέβη και άλλαξε ο προγραμματισμός εκτός εάν είναι θέμα ...επικοινωνίας και τίποτα άλλο. Γιατί στην πραγματικότητα γνώριζαν άπαντες ότι ήταν μικρός αριθμός και αρκούσε μόνο για τους υγειονομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι αναβολές των εμβολιασμών υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι «το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας. Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα μπαίνουν στη "μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ