Έρχονται οδηγίες για τη διπλή μάσκα

Έρχονται οδηγίες για τη διπλή μάσκα

Η Επιτροπή θα συζητήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα

Στο ερώτημα ποια μάσκα μας προστατεύει καλύτερα από τον κορωνοϊό - η μονή ή η διπλή - επιχείρησε να απαντήσει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με την ίδια, οι οδηγίες για τη χρήση της μάσκας στη χώρα μας δεν έχουν αλλάξει, αλλά ομάδα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχει αναλάβει να μελετήσει και να εισηγηθεί τι πρέπει να γίνει για τη χρήση της μάσκας. 

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, μάλιστα, επικαλέστηκε αποτελέσματα μελέτης του CDC, αναφέροντας ότι η «ικανή προστασία απαιτεί μάσκα και από τα δύο άτομα, η οποία παρέχει προστασία σε ποσοστό 84,3%. Το ποσοστό σε περίπτωση χρήσης διπλής μάσκας είναι 96%, όμως η μάσκα θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και με τρεις στρώσεις. Οι οδηγίες για τη χρήση δεν έχουν αλλάξει στη χώρα μας. Για να προστατεύει, πρέπει να έχει καλή ποιότητα, να μην έχει κενό στο πλάι και να διαθέτει τρεις στρώσεις. Οι υφασμάτινες πρέπει να πλένονται και να σιδερώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ