Εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ… με φόντο το συνέδριο!

Εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ… με φόντο το συνέδριο!

«Τώρα τρέχουμε» θα μπορούσε να είναι το σύνθημα

Παλιές καλές εποχές που η εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ έφερνε το κόμμα στο επίκεντρο των συζητήσεων και θύμιζε γιορτή δημοκρατίας,προσδοκά να προσδώσει στην κυριακάτικη εκλογή νέων οργάνων και συνέδρων του κινήματος η ηγεσία του κόμματος. «Τώρα τρέχουμε» θα μπορούσε να είναι το σύνθημα με αφετηρία τις εσωκομματικές κάλπες και κατάληξη το συνέδριο στις 20 Μαΐου.
Τρέχουν στο ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν συνέδρους, δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις και νέο όνομα, μην το ξεχνάμε, όπου το ΠΑΣΟΚ θα είναι το κυρίαρχο και απλά περιμένουμε να δούμε αν έχει ως συμπλήρωμα το Κίνημα Αλλαγής ή το Δημοκρατική Παράταξη.

Τώρα σε ότι αφορά το Ηράκλειο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή ( βέβαια και μπαίνει ψηλά ο πήχυς αν αναλογιστούμε πως για την εκλογή προέδρου ψήφισαν περίπου 20.000 πολίτες ) ωστόσο η καλώς εννοούμενη πόλωση, οι ομαδοποιήσεις που γίνονται σιγά σιγά τάσεις και κυρίως το υψηλό ενδιαφέρον πολιτών που θέλουν να αναμειχθούν με τα κοινά για πρώτη φορά ανεβάζει τις προσδοκίες! Και κάτι άλλο που αυξάνει την επιθυμία για συμμετοχή είναι και η εσωκομματική αναμέτρηση στο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου, όπου μπορεί να μην είναι ίδιες οι κάλπες αλλά ανοικτή διαδικασία καθώς είναι κι εκείνη, συγκρίσεις, νούμερα και μεγέθη θα μπουν σε αντιπαράθεση.

Δυο κόμματα που επενδύουν στην Κρήτη και παλεύουν σε πολλές περιοχές της, στήθος με στήθος, έχει αξία λένε στο ΠΑΣΟΚ να μετρηθούν και στο πόσο κόσμο κινητοποιούν σε μια εσωκομματική κάλπη. Για τις κάλπες που θα στηθούν πάντως να σας πληροφορήσω πως θα κινηθούν σε επίπεδα περασμένου Νοεμβρίου και εκλογής προέδρου αφού στην πόλη του Ηρακλείου θα στηθούν όλες οι κάλπες πλην εκείνης του θεατρικού σταθμού, άρα κατανοεί κάποιος πως περιμένουν πολύ κόσμο!

Για τη νομαρχιακή επιτροπή φαίνεται πως όλοι συγκλίνουν στο πρόσωπο του Λάμπρου Αντωνόπουλου για τη θέση του γραμματέα, παρότι η εκλογή του θα γίνει μετά τις εσωκομματικές της Κυριακής και μέσα από τα όργανα. Νέος σε ηλικία, αλλά έμπειρος στα κομματικά υπήρξε γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου το δύσκολο 2012, αλλά και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος. Άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Νίκου Ανδρουλάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ φέρεται να έχει « κυκλώσει» μια ομάδα εννιά στελεχών που, πλειοψηφία γαρ στη νέα νομαρχιακή επιτροπή, αν εκλεγούν, θα αποτελέσουν τον οργανωτικό βραχίονα του ΠΑΣΟΚ στην περίοδο του νέου προέδρου στο Ηράκλειο.

Η ομάδα των Παπανδρεϊκών στο Ηράκλειο με τη σύμπλευση του Βασίλη Κεγκέρογλου, φέρεται να κατεβάζουν μια ομάδα 5-6 στελεχών που αναζητούν τη δική τους διακριτή θέση στο νέο κομματικό χάρτη του νομού, ενώ μια αντίστοιχη ομάδα 2-3 στελεχών επιδιώκει να εκλέξει και η ομάδα Λοβέρδου στο Ηράκλειο με την υποστήριξη του γιατρού Δημήτρη Μπρίμη. Βέβαια υπάρχουν και οι μεμονωμένες υποψηφιότητες που αναζητούν την ψήφο στις εσωκομματικές εκλογές με πορεία και παρουσία από την εποχή της σπουδάζουσας της ΠΑΣΠ όπως εκείνη του οικονομολόγου Μανόλη Καμπουράκη και που δείχνουν πως το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και το ΠΑΣΟΚ… εξακολουθεί να συγκινεί !

Πάντως υπάρχει πυρετός για την επιτυχία της Κυριακής και το σύνθημα απ’ όλους είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή!

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ