Έστησαν τείχος προστασίας για τις κατολισθήσεις στο Πανόραμα

Έστησαν τείχος προστασίας για τις κατολισθήσεις στο Πανόραμα

Βράχια κρέμονταν στην κυριολεξία πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων

Στην παραμικρή δόνηση μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και σε κάθε δυνατή νεροποντή έτρεμε το φυλλοκάρδι τους. Κι αυτό γιατί κάτι τεράστια βράχια κρέμονταν απειλητικά πάνω από τα κεφάλι των κατοίκων του Πανοράματος στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες του μεγάλου σεισμού το περασμένο Φθινόπωρο, σημειώνονταν κατολισθήσεις και συνεχείς αποκολλήσεις βράχων θέτοντας σε πραγματικά μεγάλο κίνδυνο τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Οι μετασεισμικές δονήσεις πλέον μπορεί να έχουν περιοριστεί σε συχνότητα και ένταση, ωστόσο η έλευση του χειμώνα δημιούργησε νέους κινδύνους κατολισθήσεων λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων. 

Πανόραμα κατολισθήσεις

Κι ο φόβος ότι οι καταιγίδες θα αποτελειώσουν όσα δεν έκανε ο καταστροφικός σεισμός ήταν διάχυτος. Κινητοποιήθηκαν όλοι, για την επίλυση του μείζονος προβλήματος. Με το ίδιο θέμα είχε ασχοληθεί και το Cretalive εκείνες τις πρώτες χαώδεις μέρες του σεισμού. Και η λύση βρέθηκε.

Πανόραμα κατολισθήσεις

Όπως βλέπετε στις εικόνες που δημοσιεύουμε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, και μετά από αυτοψίες του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Συριγωνάκη και των συνεργατών του, τοποθετήθηκε ένα ισχυρό "τείχος προστασίας" που θα ανακόψει την ορμή των βράχων στην περίπτωση νέας κατακρήμνισης, σώζοντας τα σπίτια του χωριού που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον λόφο που ... διαλύεται. 

Πανόραμα κατολισθήσεις

Οι κάτοικοι του Πανοράματος εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τη λύση που δόθηκε καθώς οι τσιμεντόλιθοι που αποτελούν το προστατευτικό αυτό τείχος τους καθησυχάζουν και τους απαλλάσσουν από μια συνεχή, καθημερινή αγωνία. Μάλιστα ευχαριστούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου που φρόντισε ώστε η παρέμβαση αυτή να έχει ολοκληρωθεί πριν ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα.

Πανόραμα κατολισθήσεις

Πανόραμα κατολισθήσεις

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή απόγνωσης για τα βράχια που πέφτουν με κάθε σεισμική δόνηση! 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ