Ετοιμάζεται να "κιτρινίσει" η Κρήτη

Ετοιμάζεται να "κιτρινίσει" η Κρήτη

Στην τελευταία live ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά ... τεντώναμε τα αυτιά μας, για να ακούσουμε αν μέσα στις αλλαγές στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19 θα ήταν και η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, περιμένοντας την πολυπόθητη πτώση κατηγορίας, με δεδομένα τα λιγοστά κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά. Η ανακοίνωση που περιμέναμε δεν ήρθε, προχθές, φαίνεται όμως, ότι το Ηράκλειο απασχολεί τους ειδικούς, καθώς βρίσκεται σε οριακό σημείο μεταξύ πορτοκαλί και κίτρινου, με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Η αισιοδοξία εντείνεται από όσα είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, σήμερα, ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι "στην επόμενη επαναξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή", και αν δε συμβεί κάτι αξιοσημείωτο, "θα "κιτρινίσουμε"".

"Έχουμε μπει σε μια ύφεση στο Ηράκλειο" - πρόσθεσε ο λοιμωξιολόγος, χωρίς να παραβλέπει ωστόσο ότι εξελίξεις όπως η χθεσινή, με τα 10 κρούσματα ενδέχεται να καθυστερήσουν τη μετάβαση στο χαμηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ