Έτρεξε 5 χιλιόμετρα φορώντας μάσκα! Γίνεται!

Έτρεξε 5 χιλιόμετρα φορώντας μάσκα! Γίνεται!

Το μήνυμα της ευθύνης από τον Χρήστο Λιονή

Μήνυμα ευθύνης έστειλε ο Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Χρήστος Λιονής, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι μπορούμε να κάνουμε ... τα πάντα, φορώντας μάσκα! Ο κ.Λιονής, γνωστός για την αγάπη του στον αθλητισμό - είναι άλλωστε και μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου - συμμετείχε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων της διοργάνωσης Trimore, φορώντας τη μάσκα του! Έτσι απέδειξε πως η μάσκα όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία μας, αλλά ότι μπορεί να σου επιτρέψει ακόμα και να τρέξεις χωρίς πρόβλημα στην αναπνοή.

Η φωτογραφία του κ. Λιονή να σχηματίζει με το χέρι του το σήμα της νίκης "ανέβηκε" στο Facebook από το ΣΔΥΡ με ένα σημαντικό μήνυμα: "Αυτή η εικόνα απο το χτεσινό αγώνα των 5k μας έχει συγκλονίσει.Με τη φανέλα του Συλλόγου μας,αγωνιζόμενος, ο βετεράνος αθλητής αλλά και Καθηγητής Γενικής Ιατρικής κ. Χρήστος Λιονής. Φορώντας σε όλη τη διαδρομή τη μάσκα προστασίας όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υψώνει τη γροθιά του και σκορπίζει σύνθημα νίκης της επιστήμης και του ανθρώπου απέναντι στο φονικό ιό.Μας φέρνει στο μυαλό τη ρήση του Καζαντζάκη: "Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω."
Γιατρέ στο κρυμμένο πρόσωπό σου βλέπουμε όλους τους επιστήμονες που παλεύουν με τα θεριά.Στους ώμους σου κουβαλάς τις ελπίδες μας...Σε ευχαριστούμε"!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ