Γεγονός το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο

Γεγονός το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο

Οι απαιτούμενες διαδικασίας θα "τρέξουν" μέσα στο καλοκαίρι

Τα αλλεπάλληλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καθημερινά κατακλύζουν το αστυνομικό δελτίο επιβάλλουν την ίδρυση και λειτουργία αυτοτελούς Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο, το εκπαιδευμένο προσωπικό του οποίου θα χειρίζεται όλα αυτά τα περιστατικά. 

Είχε ακουστεί, ειπώθηκε όμως και πάλι στο περιθώριο των εργασιών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Νίκος Καλομοίρης και Γιώργος Μαρκογιαννάκης αντίστοιχα. 

Το Ηράκλειο και η Κρήτη θα αποκτήσει Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι διαδικασίες θα «τρέξουν» μέσα στο καλοκαίρι. Δημοσιογραφικές πηγές τονίζουν ότι ακόμα και το στήσιμο του Γραφείου θα γίνει καθ’ υπόδειξη των ειδικών (τίποτα στην τύχη του)  με στόχο πάντα τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας των θυμάτων. 

Και αυτό είναι το ζητούμενο σε όλες αυτές τις υποθέσεις: τα άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία, σύζυγοι, πρώην σύντροφοι, παιδιά, αδέρφια, γονείς, να εμπιστευτούν τους ειδικούς, να μην φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια, να μην διστάζουν να μιλήσουν. Ήδη, με τόσα περιστατικά, υπάρχει εμπειρία σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που χειρίζονται τις υποθέσεις αυτές με υποδειγματικό τρόπο. Όμως, η ίδρυση ενός τέτοιου Γραφείου είναι επιβεβλημένη και δυστυχώς μονόδρομος…

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ