Γιατί όχι άδεια εμμήνου ρύσεως και στην Ελλάδα;
Να γίνει η Ελλάδα μια δεύτερη Ισπανία, προτείνει ο Γ. Παπαδάκης
Τα χνάρια της Ισπανίας πρότεινε να ακολουθήσουμε ο Διευθυντής της Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης του ΙΤΕ, Πυρηνικός Ιατρός κ. Γεώργιος Ζ. Παπαδάκης, κατά την εκδήλωση του Δήμου Γόρτυνας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θεσμοθετώντας την άδεια εμμήνου ρύσεως στην Ελλάδα.

Η πρόταση αυτή έρχεται βάσει ιατρικών δεδομένων που συσχετίζουν την εργασία των γυναικών κατά τις ημέρες εμμήνου ρύσεως με παθολογικές καταστάσεις. Πρότεινε επίσης, τη θεσμοθέτηση ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής γυναικών στην αγορά εργασίας και ιδίως σε διοικητικές θέσεις, όπως θέσεις διευθύνοντων συμβούλων και μελών ΔΣ εταιρειών, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Μελέτες στην Αμερική εκτιμούν ότι μια τέτοια στρατηγική μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ σε βάθος δεκαετίας, διότι οι γυναίκες ως διοικητικά στελέχη θα εισάγουν νέες αντιλήψεις και προσεγγίσεις στην αγορά εργασίας.
- Έντονη αντίδραση από τον Χατζηνικολάου: "Παίξαμε δημοσκόπηση, ενώ γίνονται κηδείες"
- Γιατί οι αεροσυνοδοί στέκονται στην πόρτα και χαιρετούν έναν-έναν τους επιβάτες πριν την πτήση
- Επανεκκίνηση των εμφανίσεων Ανδρουλάκη από Κρήτη - Πότε έρχεται!