ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ

Η «ακτινογραφία» της Νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και η Κρητική εκπροσώπηση!

Η πρωτιά του Λευτέρη Καρχιμάκη με 1028 σταυρούς ήταν μια πρώτη γεύση για την κατάταξη των κρητικών που έδειξαν τη δύναμη τους και στη σειρά κατάταξης.

Η «ακτινογραφία» της Νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και η κρητική εκπροσώπηση!
Photo Credits: @Κεντρική φωτογραφία intime

Η απόλυτη κυριαρχία του προεδρικού στρατοπέδου στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώθηκε πλήρως με τη σύνθεση του οργάνου καθώς οι στόχοι επιτεύχθηκαν και από τα 271 μέλη τουλάχιστον 170 ανήκουν στην ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη. Η ανάδειξη του Μανώλη Χριστουδουλάκη στο δεύτερο πυλώνα του κόμματος κάτι που είχε διαφανεί και στη διάρκεια των τοποθετήσεων που έκαναν τα στελέχη στις ομιλίες τους και το χειροκρότημα που απέσπασαν κατεγράφη και στη σύνθεση αφού κοντά 60-65 στελέχη του εισήλθαν στο όργανο. Το μπλοκ Γερουλάνου - Κατρίνη βρέθηκε στην τρίτη θέση ενώ αυτό που σημειώθηκε και συζητήθηκε έντονα ήταν η κομματική εξαΰλωση του Χάρη Δούκα που φαίνεται να αποτελεί μια δύναμη μη υπολογιζόμενη από τους υπόλοιπους. 

Υποψήφιος πρόεδρος μια και έξω ουσιαστικά δεν έχει καμία κομματική αναφορά αφού… εν ΠΛΩ οι σύνεδροι που εξελέγησαν από το καΐκι του δημάρχου Αθηναίων μεταπήδησαν σε εκείνο του Χριστοδουλάκη !

Οι Κρητικοί πρωταγωνιστές

Η πρωτιά του Λευτέρη Καρχιμάκη με 1028 σταυρούς ήταν μια πρώτη γεύση για την κατάταξη των κρητικών που έδειξαν τη δύναμη τους και στη σειρά κατάταξης.

Στη δεύτερη θέση των κρητικών βρέθηκε ο ιδιαίτερα δημοφιλής Βασίλης Σκουντής με 711 και στο «βάθρο» των κρητικών ο επίσης Ρεθυμνιώτης Μιχάλης Αεράκης με 703. Στην τέταρτη θέση Τζεδάκης και Κεγκέρογλου, οι δύο άτυποι ηγέτες του ανδρουλακικού και αντίανδρουλακικού μπλοκ με 702 και ακολουθεί ο εκπρόσωπος του Παύλου Γερουλάνου στο Ηράκλειο Κώστας Βαρδαβάς με 569. Γιαννης Λίτινας με 549, Μαρία Δαφέρμου - Μανθος Λυδάκης με 503 και Βαγγελιώ Σχοιναράκη με 497 συμπληρώνουν την άτυπη 10δα.

Οι Ηρακλειώτες στην κάλπη του Ηρακλείου


 Ενδιαφέρον έχει όμως και η μάχη της Ηρακλειώτικης κάλπης σε ό,τι αφορά τη σειρά κατάταξης των ντόπιων υποψηφίων γιατί έχει κι αυτό την αξία του!

Το νήμα έκοψαν σε αυτή την κάλπη η μπαρουτοκαπνισμένη από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη Άννα Δαφέρμου με 134 και ο πολιτικός επιστήμονας Μανθος Λυδάκης που διέβη το Ρουβίκωνα εκτιθέμενος για πρώτη φορά στα κεντρικά όργανα και 133 σταυρούς. Και ακολούθησαν: Μαρία Καναβάκη με 131, Λάμπρος Βαμβακάς με 130, Πόπη Δασκαλάκη 129, Κώστας Φασουλάκης με 128, Σταύρος Τζεδάκης με 124, Μιχάλης Φακουρέλης με 116, Ζαχαρίας Δοξαστακης με 62, Βασίλης Κεγκέρογλου με 59, Γιώργος Σταθωράκης με 47, Κώστας Βαρδαβάς με 42, Βαγγελιώ Σχοιναράκη με 38, Μανώλης Πετράκης με 36 και Σπύρος Επιτροπάκης με 21.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση