Η απάντηση Μπαμπινιώτη στις επιθέσεις για τον Λιγνάδη

Η απάντηση Μπαμπινιώτη στις επιθέσεις για τον Λιγνάδη

Τι λέει ο καθηγητής για τον σκηνοθέτη και την επιλογή του

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρώην πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην υπουργός Παιδείας και νυν πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, αφού βρέθηκε στο στόχαστρο διαφόρων κύκλων.
Ο κ. Μπαμπινώτης, με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του ίδιου και της κόρης του Φλωρίτας. Επιθέσεις στις οποίες, όπως κατήγγειλε, το γενικό πρόσταγμα έχουν ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και ο Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνσή του από την Φιλεκπαιδευτική (επειδή στο Αρσάκειο είχε διδάξει και ο κ. Λιγνάδης, ενώ άλλο σημείο τριβής ήταν ένα περυσινό σχόλιο του κ. Μπαμπινιώτη υπέρ του διορισμού του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στην πρώτη Σκηνή της χώρας).
«Εκρινα αρχικώς —εσφαλμένα όπως αποδεικνύεται— ότι, μη τοποθετούμενος δημοσίως, θα κατόρθωνα να διαφυλάξω σε μεγαλύτερο βαθμό την ψυχική ηρεμία των βαλλόμενων μελών τής οικογένειάς μου. Αντελήφθην όμως ότι η σιωπή μου εκλαμβάνεται από κάποιους ως, δήθεν, ενοχή» ανέφερε ο κ. Μπαμπινιώτης για να προειδοποιήσει πως ο ίδιος και η οικογένεια του είναι «αναγκασμένοι και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο».
Σε άλλα σημεία της ανάρτησής του ο κ. Μπαμπινιώτης σημείωσε: Για το σχόλιο υπέρ του κ. Λιγνάδη: «Η δήλωσή μου υπέρ τής επιλογής τού Δ. Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο δεκάδων αντίστοιχων αναρτήσεων που έχω πραγματοποιήσει κατά καιρούς για θέματα και ανθρώπους τού Πολιτισμού, τον οποίο προσωπικά υπηρετώ άοκνα και αδιάκοπα επί 40 και πλέον έτη»
 
Για την παρουσία Λιγνάδη στο Αρσάκειο: «Ο Δ. Λιγνάδης εργάστηκε στο Αρσάκειο, ως εξωτερικός συνεργάτης, στους προαιρετικούς απογευματινούς ομίλους των Αρσακείων (και όχι στο διδακτικό προσωπικό του σχολικού προγράμματος) πριν από 19 ολόκληρα χρόνια. Τα όσα μεμονωμένα διακινούνται περί παύσης-απόλυσής του από το Αρσάκειο το έτος 2002 είναι απολύτως ψευδή. Αποχώρησε, προτιμώντας να μετακινηθεί στον θεατρικό όμιλο τού Κολλεγίου. Δηλώνω δε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι καθ΄ ον χρόνο συνεργάστηκε με το Αρσάκειο, ουδεμία καταγγελία περιήλθε σε γνώση μου έστω και προφορική».
Για την δικαστική περιπέτεια της Φλωρίτας Μπαμπινιώτη: «Σε κάποιους φαίνεται ότι δεν αρκούσε η ευθεία επίθεση εναντίον μου, αλλά θέλησαν να με πλήξουν και εμμέσως, διαμέσου τής κόρης μου. Η δικαστική περιπέτεια τής κόρης μου, την οποία ανέσυραν ως υποτιθέμενη είδηση ορισμένοι επώνυμοι ή ανώνυμοι δημοσιογραφούντες, έχει ήδη περατωθεί από το έτος 2015 με την αμετάκλητη και επί τής ουσίας (και όχι για τυπικούς λόγους) αθώωσή της, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη τελέστηκε. Αυτήν την αλήθεια, ορισμένοι επιχείρησαν σκοπίμως να την αποκρύψουν, εμφανίζοντας την δίκη ως δήθεν, ακόμη, εκκρεμή». 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ