Η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο συμβολισμός του Αποστολάκη και του Μαμουλάκη!

Ανάμεσα στη νέα εκλογική επιτροπή και δυο Κρητικοί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Ηρακλειώτης βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης

Ανακοινώθηκε χθες η νέα εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου με πολλά νέα πρόσωπα αλλά και ηχηρές απουσίες με στελέχη που πρωταγωνιστούσαν στην αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε προηγούμενη εκστρατεία.

Ανάμεσα στη νέα εκλογική επιτροπή και δυο Κρητικοί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Ηρακλειώτης βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης. Προφανώς μέτρησαν πολλά για να τοποθετηθούν στην εκλογική ομάδα, είναι σχετικά νέα πρόσωπα, ο πρώτος για πρώτη φορά κοινοβουλευτικός και ο δεύτερος με εμπειρία πια και τεχνοκρατικό προφίλ. Δεν ξέρω πάντως αν μέτρησαν και οι εκλογικές τους αποδόσεις αν και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν στη λίστα Επικρατείας ενώ ο δεύτερος ήταν μεν πρώτος στο Ηράκλειο αλλά με κομμένα τα φτερά του.

Από την άλλη βρέθηκαν σε εκλογικές περιφέρειες που από κυρίαρχος έγινε ουραγός ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα να έχει αξιοσημείωτη καθίζηση και σε δυο από τις τέσσερις περιφέρειες του νησιού από πρώτος να γίνεται τρίτος.

Πολλάκις εμφανίστηκε ο έλκων την καταγωγή του από το Ρέθυμνο Ευάγγελος Αποστολάκης στο νομό και παρόλα αυτά το κόμμα του έχασε μια ιστορική έδρα, εκείνη του Ανδρέα Ξανθού, ενώ στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ «ακούει» την ανάσα του ΠΑΣΟΚ, μην ξεχνώντας βέβαια πως η Κρήτη βάφτηκε από την μια πλευρά ως την άλλη μπλε.

Δεν ξέρω αν ήταν από εκείνα τα στελέχη που μετέφεραν στην Κουμουνδούρου πως « πρόεδρε στην Κρήτη δεν έχουμε πρόβλημα» αλλά η υποχώρηση 20 μονάδων στο νησί έχει όπως κάθε ήττα πολλούς πατεράδες. Τέλος πάντων πολύ κακό για το τίποτα, καλές οι εκλογικές επιτροπές, αλλά το πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν οι πραματευτάδες που έλεγε και το κλασσικό κρητικό τραγούδι, αλλά οι κουβαρίστρες, τα βελονάκια και τα άλλα ψιλικά που υπήρχαν στο πανέρι του κόμματος και που ελάχιστα έπεισαν ( και στην Κρήτη) το υποψιασμένο κοινό.

 

Δείτε επίσης:

Αυτά είναι τα 20 στελέχη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ