Η ελληνική γραβάτα του Καρόλου ... "κόκκινη κάρτα" στον Σούνακ

Μια σπάνια κίνηση διαφωνίας

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, την έδρα της Βρετανικής μοναρχίας, κρύβεται το κλειδί για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη φυσική τους θέση, όπως εκτιμά ο Ιωάννης Χουντής ντε Φάμπρι, Σύμβουλος Πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων και υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας των Ιδεών στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen.

Στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο διαπρεπής Ελληνοβρετανός , εκτιμά ότι η Ελλάδα στον αγώνα της για την επανένωση των Γλυπτών έχει έναν αθόρυβο σύμμαχο που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Βασιλιά Κάρολο.

«Μονάχα τυχαία δεν ήταν η κίνηση του βασιλιά Καρόλου»

«Την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο για την κλιματική κρίση στο Dubai, ο Βασιλέας Κάρολος Γ' προέβη σε μία συμβολική ενδυματολογική κίνηση κατά την εκεί συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του, Ρίσι Σούνακ. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός μονάρχης επέλεξε να φορέσει μία γαλανόλευκη γραβάτα με το σχέδιο της ελληνικής σημαίας. Για όσους γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται και δρα ο Βασιλέας Κάρολος, μονάχα τυχαία δεν ήταν αυτή η κίνηση. Αν και συνταγματικά είναι αδύνατον για τον μονάρχη να αποδοκιμάσει δημοσίως μία απόφαση της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, εν τούτοις, τόσο παρασκηνιακά όσο και σιωπηρά, δύναται να εκπέμψει μηνύματα διαφωνίας. Αυτό συμβαίνει δε πάρα πολύ σπάνια. Ένα τέτοιο μήνυμα αποδοκιμασίας του Ρίσι Σούνακ για τη στάση του στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα φαίνεται πως εξέφρασε ο Κάρολος με τη συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή. Κίνηση αρκετά έξυπνη, ιδίως αν σκεφτεί κανείς την αδυναμία του μονάρχη για την ανδρική ενδυματολογία», λέει ο κ. Χουντής και συνεχίζει:

«Σε κάθε περίπτωση στο πρόσωπο του Βρετανού μονάρχη , που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ελληνικής καταγωγής, η Ελλάδα έχει έναν σιωπηλό, αλλά κρίσιμο σύμμαχο για την εξεύρεση μίας λύσης στο θέμα των Γλυπτών». Παράλληλα ο κ. Χουντής τονίζει τη στενή σχέση του βασιλιά με τον Έλληνα πρωθυπουργό και αποκαλύπτει ότι στους συνομιλητές του ο Βρετανός μονάρχης εμφανίζεται θετικός στην εξεύρεση λύσης.

Ο Σύμβουλος Πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων, Ιωάννης Χουντής ντε Φάμπρι
Ο Σύμβουλος Πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων, Ιωάννης Χουντής ντε Φάμπρι

 

Δείτε επίσης:

Επικό τρολάρισμα του Καρόλου: εμφανίστηκε μπροστά στο Σούνακ με γραβάτα που είχε την ελληνική σημαία!

Η ιστορία πίσω από την... ελληνική γραβάτα του Καρόλου

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ