ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ

Η ιστορία του ΠΓΕ για το κρητικό ελαιόλαδο… σε μια φωτογραφία

Ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ και οι αφανείς ηρωίδες!

σχόλιο Γαβαλάς Θεανώ

Σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο του Ηρακλείου έπιασε ο δημοσιογραφικός φακός τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Σταύρο Γαβαλά να συντρώγει με τη Θεανώ Βρέντζου και τις κυρίες ορμώμενες εξ Αθηνών Μανανά Σοφία Τζαβάρα Ελένη και Μπακουλοπούλου Ιακωβίνα.
Ποιες ήταν αυτές οι κυρίες μα οι αφανείς ηρωίδες στη μάχη που δώσαμε για την κατάκτηση της πιστοποίησης για το ΠΓΕ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτη μιας και οι τρεις είναι υπάλληλοι του υπουργείου γεωργίας στον τομέα τμήματος πιστοποίησης ΠΟΠ ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων αλλά και στην διεύθυνση συστημάτων ποιότητας και βιολογικής γεωργίας.
Και λέμε ηρωίδες γιατί μόνο αυτές ξέρουν από πρώτο χέρι τον αγώνα που δόθηκε κόντρα σε όλους αυτούς που είτε δεν ήθελαν είτε δεν πίστεψαν στην επιτυχία του εγχειρήματος που μας αφήνει πλέον όλους ευχαριστημένους με το αίσιο τέλος που έλαβε.
Άλλωστε μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν εννέα χρόνια δείχνει από μόνη της ότι ο δρόμος προς το ΠΓΕ μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν αντιθέτως παραλίγο να ξεπεράσει σε διάρκεια και την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη που κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια με τον Οδυσσέα να δίνει μάχες με τον Κύκλωπα και την Κρήτη με τον ΣΕΒΙΤΕΛ.
Για όσους δεν ξέρουν ΣΕΒΙΤΕΛ σημαίνει το λόμπι των βιομήχανων του ελαιόλαδου στην Ελλάδα  που μας έκαναν ένσταση στο φάκελο θέλοντας το ελαιόλαδο να τυποποιείται και εκτός Κρήτης να φεύγει δηλαδή σε βυτία και να είναι ποιο εύκολο να χάνεται η ιχνηλασιμότητα του και η σιγουρά της προέλευσης.
Όχι απάντησε τότε σύσσωμη η Κρήτη με τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ το Σταύρο Γαβαλά να περνάει από ιερά εξέταση από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου για να αποδείξει ότι το ΠΓΕ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτη θα πρέπει να τυποποιείται μόνο στην οριοθετημένη ζώνη της περιφέρειας Κρήτης και τα οφέλη αυτής της διαδικασίας να τα καρπωθεί ο κάθε κρητικός και η κάθε κρητικιά και όχι οι βιομήχανοι του χώρου.
Αυτά εξιστορούσαν στο τραπέζι που γέλαγαν και τα ''μουστάκια'' του προέδρου αλλά και των υπολοίπων κυριών που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχει αυτή η προσπάθεια δείχνοντας ότι το υπουργείο γεωργίας έχει επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου που όταν του δίνεται η δυνατότητα να δουλέψει πετυχαίνει θαύματα.
Στο τέλος της κουβέντας όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και πρέπει μετά από τις χαρές και τα πανηγύρια να επικεντρωθούμε όλοι στην εξέλιξη αυτού του επιτεύγματος κάνοντας επιτέλους ένα σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό για την τυποποίηση και την προώθησή του ΠΓΕ εξαιρετικού ελαιόλαδου Κρήτη στις αγορές του κόσμου για να απολαύσει επιτέλους ο παραγωγός ένα γενναίο εισόδημα και όχι τιμές πείνας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση