Η "καμπάνα" στον αρνητή γιατρό και το παράδειγμα του συλλόγου της Λάρισας

Η "καμπάνα" στον αρνητή γιατρό και το παράδειγμα του συλλόγου της Λάρισας

Έπεσε το πρώτο πρόστιμο, ας ακολουθήσουν κι άλλοι

Θα διαβάσατε ήδη ότι την επιβολή κυρώσεων σε ιατρό, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αποφάσισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, στα πλαίσια πειθαρχικής δίωξης, για παρακίνηση των πολιτών να μην εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, σε ιατρό, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, επιβλήθηκε πρόστιμο ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) και συγκεκριμένα του άρθρου 17 παρ. 9 και 10, καθώς και του άρθρου 319 παρ. 1δ του Ν. 4512/2018, ήτοι για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας με μη τεκμηριωμένες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα.

Μήπως πρέπει να γίνει παράδειγμα προς όλους η υπεύθυνη θέση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ; Για την καμπάνα που έριξε στο μέλος του που διέδιδε επιστημονικά ατεκμηρίωτες και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία απόψεις για τα εμβόλια;  Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος οι τοπικοί σύλλογοι δεν πρέπει να τοποθετηθούν για αντίστοιχες θέσεις γιατρών και φαρμακοποιών που έχουν κάνει τεράστια ζημιά στην εμβολιαστική προσπάθεια ; Οι γιατροί-φαρμακοποιοί αρνητές του εμβολιασμού πρέπει να κληθούν να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους γιατί δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η ολιγωρία των επιστημονικών συλλόγων ίσως δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ