Η "κρητικιά" σύζυγος του νέου Ιταλού υπουργού

Η "κρητικιά" σύζυγος του νέου Ιταλού υπουργού

Η Νάσια Αθανασίου από το ΙΤΕ στην Ιταλία και από εκεί σύντροφος του Roberto Cingolani

Η ορκωμοσία που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης για την κυβέρνηση  του Μάριο Ντράγκι σήμανε μια νέα αρχή για την Ιταλία. Τη νέα ιταλική κυβέρνηση συνθέτουν 23 υπουργοί, εκ των οποίων οκτώ είναι μάνατζερ και τεχνοκράτες και 15 στελέχη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας που θέλει πλέον να δοθεί μια λύση στην κρίση που μαστίζει τη γείτονα.

Αυτά τα γνωρίζουμε ήδη από την επικαιρότητα. Εκείνο που δεν είναι γνωστό ίσως- αν και έχει δημιουργήσει ένα δυο πολιτικά σχόλια για άλλους λόγους...- είναι ότι σύζυγος ενός εκ των νέων υπουργών είναι μια Ελληνίδα με...κρητικές αναφορές μάλιστα!

Πρόκειται για την Αθανασία (Νάσια) Αθανασίου η οποία είναι παντρεμένη με τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας, Roberto Cingolani. Η κυρία Αθανασίου ασχολείται με την έρευνα και επί χρόνια υπήρξε στέλεχος του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας στην Κρήτη ενώ τα τελευταία χρόνια είναι στέλεχος μεγάλων τεχνολογικών ινστιτούτων στην Ιταλία-σήμερα βρίσκεται στο ινστιτούτο της Γένοβας. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει κάνει πάνω από 160 μελέτες και 16 επιστημονικές πατέντες στον χώρο της νανοτεχνολογίας.

Athanassia Athanassiou

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ