Η Λένα και οι ... δυο ιππότες!

Η Λένα και οι ... δυο ιππότες!

Η κουβέντα για τον επόμενο ένοικο στη Λότζια έχει αρχίσει!

Η χώρα επιχειρεί σιγά σιγά να μπει στην κανονικότητα, τη ζωή μας την παίρνουμε πίσω σταδιακά και προφανώς η πολιτική και το... κους κους είναι κι αυτό μέρος της καθημερινότητας μας!

Και μπορεί να είμαστε ακόμη στην άνοιξη του 2021, ο Λαμπρινός μπορεί να έχει ακόμα στο δήμο Ηρακλείου 2,5 γεμάτα χρόνια, αλλά η κουβέντα για τον επόμενο ένοικο στη Λότζια, μετά την αποχώρηση του νυν δημάρχου, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά στα πολιτικά στέκια της πόλης.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μην ευτύχησε να έχει δικό της δήμαρχο στην πόλη, ωστόσο άνθρωποι δικοί της είναι στα δημοτικά πόστα, είναι στην κυβέρνηση και θα επιχειρήσει να κάνει το... ακατόρθωτο να δει ένα δικό της παιδί, δήμαρχο Ηρακλείου. Ο Γιάννης Αναστασάκης δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του να τεθεί επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει τη δημαρχία, όχι απαραιτήτως κομματικού, επιχειρώντας μάλιστα το τελευταίο διάστημα να δημιουργήσει γέφυρες με τον ισχυρό κομματικό παράγοντα, πρώην γραμματέα και νυν υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Στον αντίποδα τις τελευταίες ημέρες ακούστηκε το όνομα της διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη, που και φρέσκο πρόσωπο είναι και όπως λένε εκείνοι που το διακινούν θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό νέο πόλο για την πολυπόθητη κατάκτηση της Λότζιας. Επειδή αυτοί που το διακινούν ωστόσο δεν είναι πια τόσο ισχυροί όσο ήταν παλιά στο κομματικό status quo του κόμματος, κρατήστε μικρό καλάθι, στη δυναμική που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αφήστε που δεν είναι σίγουρο πως απηχεί και τις επιδιώξεις της Λένας Μπορμπουδάκη, που δεν έχει δείξει πως θέλει να κινηθεί σε επίπεδο αυτοδιοικητικό. Και μέσα σε όλα αυτά, ασφαλώς δεν θα πρέπει να μην τεθεί στο κάδρο και το όνομα του Μαξίμου Σενετάκη, που προφανώς τώρα δεν το συζητά, ωστόσο και ενεργός είναι και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις σχετικές συζητήσεις!

Στα στρατόπεδα ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ τέτοιες συζητήσεις είναι ανύπαρκτες προς το παρόν. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τολμούν να σκεφτούν κάν πως στο δήμο Ηρακλείου θα έχουν μια ακόμη χαμένη ευκαιρία σε μια περιοχή όπου πολιτικά είναι πολλοί ισχυροί αλλά αδυνατούν να το μετατρέψουν σε πολιτικό κεφάλαιο γι’ αυτό και θα κινηθούν με πρόνοια και σχεδιασμό που θα έρχεται και κεντρικά από το κόμμα. Στο δε ΚΙΝΑΛ, αν δεν ξεκαθαρίσει το κεφάλαιο της εσωκομματικής κούρσας στην επιλογή του νέου ( ή την ανανέωση της θητείας της Φώφης Γεννηματά) αρχηγού, δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητας, ενώ η ισχυρή παρουσία του Γιάννη Κουράκη και οι δικές του προθέσεις, αποτελούν μέρος της δύσκολης πολιτικής εξίσωσης. Πάντως τα τύμπανα ηχούν και η κουβέντα μόλις άρχισε...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ