Η μετά - Covid ανάρρωση και ο Ελύτης

Η μετά - Covid ανάρρωση και ο Ελύτης

Η ανάρτηση του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Με μία μακροσκελή ανάρτηση, εμπνευσμένη από το κείμενο που είχε γράψει η Ελευθερία Τελειώνη, βασιζόμενη στο ποίημα "Το Παράπονο" του Οδυσσέα Ελύτη, ο χειρούργος - ορθοπεδικός και διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινική του ΠΑΓΝΗ, Μανόλης Βεληβασάκης, "μιλά" για την εμπειρία του από τη μάχη με τον κορωνοϊό

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βεληβασάκης, είχε διαγνωστεί θετικός στο νέο ιό και βρισκόταν σε καραντίνα και βγήκε "νικητής".

"Δεύτερη ζωή δεν έχει" λοιπόν, όπως γράφει και ο γιατρός, προκειμένου να αφυπνίσει όλους όσοι παίρνουν αψήφιστα την πανδημία και θεωρούν εαυτούς άτρωτους. Μάλιστα ολοκληρώνει την ανάρτησή του παραπέμποντας σε ένα άρθρο και σε ένα μέρος από "Το Παράπονο"του μεγάλου μας ποιητή.

"Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά
πάντα, πάντα θα ʽναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει". 

Ένα απόσπασμα από το κείμενο που αναδημοσίευσε ο Μανόλης Βεληβασάκης:

"Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν; Μούτρα. Νʼ αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις. Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου. Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σʼ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους". 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ