Μπάντεν Μπάντεν: Ποια είναι η πόλη που λείπει τόσο στον αντιδήμαρχο

Μπάντεν Μπάντεν: Ποια είναι η πόλη που λείπει τόσο στον αντιδήμαρχο

Γνωστή για τα φεστιβάλ και τα spa, η λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν είναι ένα «στολίδι» της Γερμανίας

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Μακρόπουλος νοστάλγησε το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν (Baden Baden) και δικαίως από ...ταξιδιωτικής άποψης, καθώς πρόκειται για μια γερμανική πόλη «κόσμημα», που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όου, κοντά στην Καρλσρούη. Με ατμόσφαιρα βγαλμένη από παραμύθι η πόλη Μπάντεν Μπάντεν πήρε το όνομά της από τη γερμανική λέξη μπάντεν (baden) που σημαίνει «λούομαι», και σε προφανή συσχέτιση με τα λουτρά που δεσπόζουν στην πόλη.

Οι πηγές του Μπάντεν-Μπάντεν ήταν ονομαστές από την ρωμαϊκή εποχή, εποχή όπου και ιδρύθηκε ως οικισμός. Το Μπάντεν Μπάντεν είναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας, επίσης προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Οι πηγές του Μπάντεν Μπάντεν είναι γνωστές για περισσότερα από 2.000 χρόνια και οι σχετικές εγκαταστάσεις σήμερα θυμίζουν έντονα ρωμαϊκά λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ.

Συγκεκριμένα, το νερό των πηγών του Καρακάλα, εντός της πόλης, είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ο Έλληνας ηγεμόνας της Μολδαβίας Μιχαήλ Στούρτζας ήταν επίτιμος πολίτης της πόλης.


Η DW σε βίντεό της με drone αποκαλύπτει όλα τα top αξιοθέατα του Μπάντεν Μπάντεν από ψηλά:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ