Η ΠτΔ αποθέωσε τον Τσιόδρα

Η ΠτΔ αποθέωσε τον Τσιόδρα

"Μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη από τον καθηγητή Τσιόδρα"

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, αναφορικά με τον ζήτημα των Ρομά, στην ενημέρωση της Παρασκευής για την επιδημία του κορωνοιού στη χώρα. 

Συγκεκριμένα ο  καθηγητής αναφερόμενος στο θέμα μετά τα μαζικά κρούσματα σε καταυλισμό στην Λάρισα ανέφερε μεταξύ άλλων "Σε κάποιες χώρες δυστυχώς μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε αυτούς ως απειλη. Δεν είναι απειλή. Είναι ευάλωτη ομάδα" και πρόσθεσε "Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας ούτε στις υπόλοιπες κοινωνίες του κόσμου. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας".

Αυτά του τα λόγια φαίνεται πως άγγιξαν πολλούς που σχολίασαν θετικά την στάση του λοιμωξιολόγου για το θέμα, ανάμεσα σε αυτούς και η νέα ΠτΔ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η νέα ΠτΔ με μια ανάρτηση της στο twitter αποθέωσε τον καθηγητή λέγοντας οτι παραδίδει "μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη".

 

«Μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη από τον καθηγητή Τσιόδρα: "Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας…Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας"», έγραψε η κα Σακελλαροπούλου.

 

Νωρίτερα, σε παρόμοια ανάρτηση είχε προχωρήσει και ο διευθυντής του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης,

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ