Η στρατηγική Αυγενάκη και το αμοιβαίο όφελος Ελλάδας - Κίνας

Ο Υπουργός «βγαίνει» εκτός Ευρώπης για να προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα και προϊόντα.

Στην Κίνα βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπου είχε σήμερα συνάντηση με τον ομόλογό του, Tang Renjian. 

Η συνάντησή τους επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της γεωργικής ανάπτυξης και συνεργασίας, αλλά και ανέδειξε τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω βελτίωσή τους. Άλλωστε, μιλάμε για μια συνεργασία με αμοιβαίο όφελος και για τις δύο χώρες. 

Oι Κινέζοι προσβλέπουν στην Ελλάδα, από την άλλη η Ελλάδα προσβλέπει στο να “ξεκλειδώσει” την τεράστια αγορά των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων της Κίνας, ώστε να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα. Αν συνυπολογίσουμε και την αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας γύρω από τον πρωτογενή τομέα, είναι εμφανή τα οφέλη και για τις δύο πλευρές. 

Στον πυρήνα -άλλωστε- της στρατηγικής του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης -όπως έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα- είναι η διακρατική συνεργασία και η βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Πλέον ο Αυγενάκης «βγαίνει» εκτός Ευρώπης για να προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα και προϊόντα. Η αρχή έγινε πριν λίγους μήνες με την Ινδία και συνεχίζεται τώρα με την Κίνα, δύο χώρες που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ