Η συγκινητική κίνηση του Ηλία Μόσιαλου και το δημόσιο "ευχαριστώ"

Η συγκινητική κίνηση του Ηλία Μόσιαλου και το δημόσιο "ευχαριστώ"

Στήριξε με ιδιαίτερο τρόπο το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Σε μια πολύ ευγενική και ταυτόχρονα συγκινητική κίνηση προχώρησε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθώς έλαβε την απόφαση να στηρίξει το έργο του "Χαμόγελου του Παιδιού". Ο διακεκριμένος καθηγητής του London School of Εconomics συμμετείχε ως εισηγητής σε μία επιστημονική εκδήλωση για τον κορωνοϊό. Αντί για αμοιβή, ωστόσο, ζήτησε από τις εταιρείες που είχαν τη διοργάνωση να κάνουν δωρεά στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Μάλιστα, η συνολική αξία των δωρεών αυτών ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.  Μετά την εξέλιξη αυτή το "Χαμόγελο του Παιδιού" εξέδωσε ανακοίνωση, ένα δημόσιο "ευχαριστώ" στην ουσία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η πρωτοβουλία του καθηγητή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ιδιαίτερης ευαισθησίας, καθώς και αναγνώρισης του πολύπλευρου έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που 25 και πλέον χρόνια καταβάλλει καθημερινά τεράστιες προσπάθειες για να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια που έχει ανάγκη ή διατρέχει κίνδυνο».

Ο ίδιος ο Ηλίας Μόσιαλος μετά το δημόσιο "ευχαριστώ" του "Χαμόγελου του Παιδιού" σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε:

"Από τον Μάρτιο του 2020 και μετά έχω προσκληθεί να δώσω ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια, συλλόγους ασθενών, σχολεία και πανεπιστήμια αλλά και εταιρείες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για ενημέρωση του προσωπικού τους για την πανδημία και τα εμβόλια. Δεν μπόρεσα να δεχτώ όλες τις προσκλήσεις, αλλά προσπάθησα να ανταποκριθώ στις περισσότερες. 

Αρκετές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα μου πρότειναν αμοιβή για την ομιλία μου και τη συμμετοχή σε σεμινάρια ενημέρωσης του προσωπικού τους. Αρνήθηκα την αμοιβή αλλά ζήτησα το αντίστοιχο ποσό να κατατεθεί σε φιλανθρωπικά σωματεία για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους. 

Ευχαριστώ ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ για τη σημερινή του ανακοίνωση που με τιμά ιδιαίτερα. Θα συνεχίσω την προσπάθεια ενίσχυσης του Χαμόγελου αλλά και άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων. Χρειάζονται τη βοήθεια μας για να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το σημαντικό τους έργο".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ