Η υπόθεση Τουλουπάκη και το επικό σχόλιο του Τσακαλώτου

Για σοβαρό “θέμα δημοκρατίας” έκανε λόγο ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

Την δίωξη της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη κλήθηκε να σχολιάσει – κατόπιν σχετικής ερωτήσεως (από τον πρώην δήμαρχο Μαλίων Κώστα Λαγουδάκη, που τόνισε ότι οι “κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι”!) - ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν άνοιξε ο “κύκλος” των ερωτήσεων με το κοινό, στην πολιτική εκδήλωση του κόμματός του στο Ηράκλειο.

“Με ξεπερνάει αυτό που γίνεται” ήταν η πρώτη φράση που ξεστόμισε. Κι ανατρέχοντας στον αποκλεισμό των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την προανακριτική της Novartis, έθεσε ένα απλό και οικείο (για τον ίδιο) παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητός: “Είναι σαν εγώ που είμαι ΠΑΟΚτσής να αποφασίζω για τους παίκτες του Ολυμπιακού!”.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό “θέμα δημοκρατίας”, εγκαλώντας το “σκληρό δεξιό μπλοκ” της ΝΔ για “ρεβανσισμό”, που είναι “επικίνδυνος” για την “πολιτική” και την ίδια την “δημοκρατία”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, θέλησε να απευθύνει τα ακόλουθα (ρητορικά εκ μέρους του) ερωτήματα προς το κοινό: “Είναι δυνατόν να τα έκαναν όλα οι γιατροί; Δεν τα επέβλεψε κανείς όλα αυτά; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει πολιτική ευθύνη;”.

Ο κ. Τσακαλώτος επανήλθε στο μείζον ζήτημα της “ποιότητας της δημοκρατίας”, εστιάζοντας στα όσα έχουν προκύψει με τις ηχογραφημένες συνομιλίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας: “Ίσως επειδή έχω μεγαλώσει με μία αγγλοσαξονική κουλτούρα, δεν μπορώ να τα δεχτώ όλα αυτά. Ότι δηλαδή οποιοσδήποτε θα μπορεί να ηχογραφεί οποιονδήποτε και να τα δημοσιεύει όποτε θέλει. Όταν γίνονται μηνύσεις σε εισαγγελείς, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρχει έτσι κράτος”.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ ανέδειξε τη σημαντικότητα του να υπάρχει “θωράκιση του κράτους” ώστε “να μην γίνονται σκάνδαλα στο μέλλον”. Βρήκε έτσι την ευκαιρία να θυμηθεί και να εξάρει (επ΄αυτού) την την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, και συνολικά και την πολιτική που ακολούθησε η Κουμουνδούρου, προκειμένου να θωρακιστεί το ελληνικό κράτος έναντι “της διαφθοράς”.

Κι όλα αυτά, όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος, δεν αναδείχθηκαν όπως θα έπρεπε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ