ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ
Ηράκλειο: Εργασίες οδοποιίας με πινακίδες… από άλλον δήμο;
Σύγχυση για την προέλευση εξοπλισμού στα έργα της πόλης

Μία εικόνα με πολλά εύλογα ερωτήματα να ανακύπτουν αποτύπωσε ο φακός στο σταυροδρόμι των οδών Διονυσίου Φραγκιαδάκη και Μιχαήλ Αρχαγγέλου στη Θέρισο στο Ηράκλειο.
Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα γνώριμο αστικό τοπίο του Ηρακλείου - οδοί με πολυκατοικίες και σταθμευμένα οχήματα με τα εν εξελίξει έργα οδοποιίας στο βάθος του δρόμου. Εκεί έχει τοποθετηθεί πρόχειρα μια τρίποδη προειδοποιητική πινακίδα, συνοδευόμενη από κώνους σήμανσης.
Ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση, σύγχυση και προβληματισμό όμως είναι ότι η πινακίδα φέρει την ένδειξη: «Αρκαλοχώρι – Βιάννος – Πεζά – Κουνάβοι», ένδειξη που παραπέμπει σε άλλους δήμους εκτός Ηρακλείου, όπου πραγματοποιούνται τα έργα.
Η εικόνα αυτή "γεννά" πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη διαχείριση των μέσων και τη διοικητική τυπικότητα:
- Πρόκειται για δανεισμό εξοπλισμού μεταξύ δήμων;
- Αντανακλά έλλειψη υλικών ή ένδειξη προχειρότητας;
- Πώς επηρεάζεται η δημόσια εικόνα του Δήμου Ηρακλείου;
Η χρήση ξένων πινακίδων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους οδηγούς, αλλά και να υποβαθμίσει τη συνολική εικόνα της πόλης σε επίπεδο οργάνωσης και διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο