Ιστορικό ρεκόρ για το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Ο Ιούλιος αναδείχθηκε ο μήνας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

Ο Ιούλιος του 2022 καταγράφεται στην ιστορία του αεροδρομίου Ηρακλείου ως ο μήνας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση από δημιουργίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία του αερολιμενάρχη Γιώργου Πλιάκα.

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατείχε ο Αύγουστος του 2019 καθώς οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις πτήσεων εξωτερικού και εξωτερικού είχαν φτάσει τους 1.450.000 επιβάτες. Ο φετινός Ιούλιος όμως έσπασε κάθε προηγούμενο καταγράφοντας το εντυπωσιακό 1.470.000 επιβάτες, δείχνοντας πως ακόμα και το ταβάνι μπορεί να ξεπεραστεί κάτω από προϋποθέσεις!

Σε ότι αφορά το φετινό ιστορικό Ιούλιο είχαμε 692.591 αφίξεις από πτήσεις του εξωτερικού ενώ από το εσωτερικό έφθασαν στο Νίκος Καζαντζάκης 64.129 επιβάτες. Αντίστοιχα τον Αύγουστο του 2019, που μέχρι σήμερα κατείχε το ρεκόρ είχαν φθάσει στο Ηράκλειο 651.055, ενώ από πτήσεις εσωτερικού είχαμε 131.00 αφίξεις.

Το φετινό Αύγουστο είναι δύσκολο πάντως να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ καθώς  υπάρχουν 4 Σαββατοκύριακα έναντι 5 του περασμένου μήνα κι αυτό είναι σημαντικό ενώ όπως εξηγούσε ο Γιωργος Πλιάκας υπάρχουν ακόμα περιθώρια κι άλλης αύξησης στην κίνηση αφού το αεροδρόμιο Ηρακλείου μπορεί να εξυπηρετεί 2000 άτομα ωριαίως.

Μοναδική προϋπόθεση να γίνεται διασπορά των αφίξεων και των αναχωρήσεων σε πρωινές ώρες και κυρίως μέσα στα ξημερώματα, κάτι πάντως που δεν φαίνεται εφικτό καθώς όλοι θέλουν να φθάνουν στο Ηράκλειο κυρίως στη διάρκεια της ημέρας !

Φωτογραφία από  happyalex via vistacreate

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ