Καλοί οι πανηγυρισμοί για τους εμβολιασμούς αλλά τα νοσοκομεία... σέρνονται!

Καλοί οι πανηγυρισμοί για τους εμβολιασμούς αλλά τα νοσοκομεία... σέρνονται!

Η άλλη πλευρά του νομίσματος...

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται με τα εμβόλια, την ένταξη όλο και περισσότερων ηλικιακών ομάδων που περνούν την πόρτα των εμβολιαστικών κέντρων, τη μάχη που φαίνεται να κερδίζεται σε επίπεδο χώρας αλλά και την προθυμία, ειδικά των νέων να εμβολιαστούν στην πιο κρίσιμη μάχη του αγώνα.

Ωστόσο αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος που όπως πάντα διαθέτει δύο. Στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, υπάρχει η μονόπλευρη αντιμετώπιση της κατάστασης από το δημόσιο σύστημα υγείας. Που αρχίζει πια και... κλατάρει από την κούραση την υπερπροσπάθεια αλλά και την υποστελέχωση.

Μιλήσαμε νωρίτερα το πρωί με τον γιατρό και υπεύθυνο των κλινικών COVID του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου Γρηγόρη Πασπάτη, και εισπράξαμε την πίεση αλλά και την δυσκολία στη διαχείριση της καθημερινότητας.
« Δυστυχώς η κατάσταση στο Νοσοκομείο αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία είναι πια στο... ως εδώ και μη παρέκει! 14 μήνες τα νοσοκομεία είναι στην πρώτη γραμμή, για να αντέξουν στην πίεση του κορωνοϊο, να διαχειριστούν το σημαντικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή διαχείριση των επειγόντων περιστατικών αλλά και των εφημεριών των νοσοκομείων. Πως; Κατ' ουσίαν με προσωπικό που προσελήφθη έπειτα από διαδικασίες εξπρές, που στην ουσία δεν αντιμετώπισαν τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, συμβασιούχοι και χωρίς προηγούμενη εμπειρία και με το υποστελεχωμένο προσωπικό των νοσοκομείων, γηρασμένο και αποκαμωμένο, να καλείται μόνο του να σηκώσει σε ένα επίπεδο 99%, τη δύσκολη κατάσταση, αφού ο ιδιωτικός τομέας επικοινωνεί μεν, ωσάν να μην τον αφορά ,αλλά δεν συμμετέχει. Και ερωτώ εγώ- μας λέει ο γνωστός γαστρεντερολόγος- δεν θα μπορούσαν οι ιδιώτες γιατροί να αναλάβουν το βάρος των εμβολιασμών, μακριά από τα νοσοκομεία ; Γιατί δεν στήθηκαν εμβολιαστικές γραμμές, τώρα πια που « τρέχουν» τα εμβόλια με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, δίνοντας ανάσα και στο δημόσιο σύστημα υγείας που σηκώνει αυτό το βάρος μονόπαντα, από τον προπερασμένο Μάρτιο ;»

Ερωτήματα και απορίες, που ειδικά όταν ακούγονται από τα χείλη ενός έμπειρου γιατρού και με το ειδικό βάρος που έχει ο Πασπάτης έχουν άλλο νόημα και σημασία! Το θέμα είναι να ακούσουν αυτοί που αποφασίζουν !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ