Καρχιμάκης: Γιατί όχι οικονομική βοήθεια από τους βουλευτές στις φτωχές οικογένειες;

Καρχιμάκης: Γιατί όχι οικονομική βοήθεια από τους βουλευτές στις φτωχές οικογένειες;

Μία άλλη πρόταση καταθέτει ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφορικά με τη στήριξη που είναι σε θέση να παράσχουν οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί, στην κοινωνία που πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Σήμερα (σ.σ. χθες) ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε και σωστά οι βουλευτές να διαθέσουν το 50% του μισθού τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κωρονοιού.

Περίπου λοιπόν με το 50% του καθαρού μισθού ολων των βουλευτών ,Ευρωβουλευτών και εξωκοινοβουλευτικων υπουργών και υφυπουργών,το ποσόν που θα συγκεντρωθεί είναι πάνω κάτω με πρόχειρους υπολογισμούς στο εκατομμύριο  τον μήνα.
Δηλαδή γύρω στα 12 εκατομμύρια τον χρόνο.(όσα περίπου και η δαπάνη της διαφήμισης για την πανδημία.)
Μήπως θα ήταν αποτελεσματικοτερο ,σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κάθε νομού ,ο κάθε βουλευτής κλπ να διαθέτει 500 ευρώ τον μήνα αντιστοιχα σε οικογένειες που πένονται ,πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κωρονοιού και δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα;

Αυτό μπορεί να αφορά πάνω από 1700 οικογένειες πανελλαδικά .

Μήπως αυτός ο χειρισμός είναι και πιο ουσιαστικός και πιο ανθρώπινος;

Και βεβαίως αυτή η κίνηση να μην αποτελέσει το άλλοθι της περικοπής των μισθών και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα" - αναφέρει ο κ.Καρχιμάκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ