Κατοχυρώθηκε το... Turkaegean στην ΕΕ

Κατοχυρώθηκε το... Turkaegean στην ΕΕ

«Ακραία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας», λέει ο Κατρούγκαλος

Μπορεί οι ΗΠΑ να απέρριψαν μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εμπορίου το αίτημα της Τουρκίας για κατοχύρωση του «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς, ωστόσο η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) έχει ανάψει εδώ και μήνες το «πράσινο φως» για χρήση του όρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, όπως αναφέρει έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, φαίνεται ότι ο όρος έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ ως ημερομηνία λήξης ορίζεται η 16η Ιουλίου 2031.

Να δώσει εξηγήσεις για το σήμα Turkaegean του τουρκικού ΕΟΤ που έκανε αποδεκτό η Ε.Ε καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Σε ανάρτησή του στο twitter, κάνει λόγο για ακραία αμφισβήτηση της κυριαρχίας στο Αιγαίο από την Τουρκία και χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ε.Ε έκανε δεκτό αυτό το σήμα. 

«Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό κ απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της», επσημαίνει. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ