Κι όμως το πυρηνελαιουργείο εξακολουθεί ακόμα να... καπνίζει!

Κι όμως το πυρηνελαιουργείο εξακολουθεί ακόμα να... καπνίζει!

Κανείς δεν συγκινήθηκε, ουδείς υπηρεσιακός παράγοντας ευαισθητοποιήθηκε για να πάει να κάνει μια αυτοψία

Δυο βδομάδες κοντά έχουν περάσει από την καταγγελία που έκανε ο δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης για την παράνομη παράταση της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου της πρώην ΟΜΕΛΒΑ στο Νιπιδιτό και... δεν τρέχει κάστανο!

Κανείς δεν συγκινήθηκε, ουδείς υπηρεσιακός παράγοντας ευαισθητοποιήθηκε για να πάει να κάνει μια αυτοψία, ένα πέρασμα από κει που καθημερινά συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα! Εδώ άραγε δεν υπάρχει παράβαση καθήκοντος και δεν θα έπρεπε να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση;

Παρότι έπρεπε από τις 31 Μαρτίου το συγκεκριμένο εργοστάσιο να είχε σταματήσει να δουλεύει, παρότι ο νόμος προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά ότι η επεξεργασία της πυρήνας πρέπει να γίνει ελάχιστες μέρες μετά την παραγωγή της, κι ενώ τα ελαιουργεία έχουν κλείσει εδώ και μήνες, ο επιχειρηματίας... αγρόν ηγόρασε! Έχοντας μαζέψει πυρήνα από όλες τις περιοχές της Κρήτης, την οποία έχει παρατήσει έξω από το εργοστάσιο, λένε οι καλά γνωρίζοντες πως θα συνεχίσει να... καπνίζει μέχρι και τα τέλη Μαΐου!

Φαίνεται πως στην Ελλάδα που για ψύλλου (περιβαλλοντικό) πήδημα, ξεσηκώνονται οι πάντες, στην περίπτωση της πρώην ΟΜΕΛΒΑ υπάρχει μια περίεργη ομερτά. Και το ερώτημα είναι: ο Μανόλης Φραγκάκης θα μείνει απλά στην καταγγελία ή μήπως πρέπει να προχωρήσει και παρακάτω; Περιμένουμε με ενδιαφέρον !

 

Δείτε επίσης:

Την αναστολή της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου στο Γαζέπι Μύλο ζητά ο δήμαρχος Μινώα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ