Κλείνουν τμήματα, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι σε απόγνωση!

Κλείνουν τμήματα, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι σε απόγνωση!

Μετά από το λουκέτο σε τρία τμήματα, υπάρχει έντονη ανησυχία στο σχολείο

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα τμήματα στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Ήδη, είναι σε αναστολή λειτουργίας δύο τμήματα της Γ τάξης, τα Γ5 και Γ7 από τις 4 ως τις 17 Φεβρουαρίου. Όπως είχε γράψει το Cretalive, θετική είχε βρεθεί μία μαθήτρια, αλλά επειδή το τμήμα χωρίζεται σε γερμανικά και γαλλικά, κρίθηκε σκόπιμο να κλείσουν και τα δύο.

Το Σαββατοκύριακο, έγινε γνωστό πως κλείνει και το τμήμα Γ3 ως τις 19 Φεβρουαρίου, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID- 19 σε μαθητή του σχολείου.

Πολλοί γονείς αντέδρασαν αμέσως και ζήτησαν να μπει λουκέτο σε όλο το σχολείο, όμως, οι εκπαιδευτικοί απαντούν πως δεν καλύπτεται τέτοια απόφαση από το πρωτόκολλο. Είναι σε επαφή με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πολιτική Προστασίας, το Υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, σε καραντίνα μπαίνουν συνολικά δώδεκα εκπαιδευτικοί του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να βρίσκονται στην αυλή πολλά παιδιά.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι σε πολλά σχολεία, όχι μονάχα στο συγκεκριμένο, οι γονείς ανησυχούν και συχνά επιλέγουν να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι. Θεωρούν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ελλιπή, δε γίνεται ιχνηλάτηση και αισθάνονται ότι τα παιδιά τους είναι πιο ασφαλή εκτός σχολείου.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ